Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linnanmäen laitekummi ja laitetyöntekijä Venla Määttänen sai vuoristorataan mukaan Leo Mantsisen.

Laitekummin kanssa kieppumaan Linnanmäelle

Teksti:
Petra Sneck
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.6.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Laitekummin kanssa kieppumaan Linnanmäelle

"Olen käynyt Linnanmäellä pienestä pitäen. Lapsena olin arka enkä uskaltanut mennä laitteisiin. Ihailin kuitenkin laitetyöntekijöitä, ja heidän työnsä oli minusta jännittävää. Nyt olen Lintsillä neljättä kesää laitetyöntekijänä sekä laitekummina. Näen työssäni itseni kaltaisia lapsia, jotka ujostelevat ja jännittävät laitteisiin menoa. Laitekummina voin luoda mukavan ja rennon tunnelman ja lievittää siten jännitystä.

Laitekummin saa laitekummipisteestä lapsen seuraksi, jos vanhempi ei itse voi tai halua mennä mukaan laitteisiin. Usein laitekummi halutaan lapselle, joka ei vielä täytä pituusrajavaatimuksia tai uskalla mennä laitteisiin yksin.

Laitekummivuorot tuovat normaaleihin työvuoroihin vaihtelua. Tällöin asiakkaiden kanssa ehtii jutella ja vaihtaa kuulumisia enemmän. Laitekummivuoro on normaalia työvuoroa lyhyempi ja kestää vain kuusi tuntia. Se on sopiva aika, sillä olen huomannut, että pyöritys tuntuu päässä ja vatsassa vuosi vuodelta enemmän. Sesonkiaikaan laitteissa saa pyöriä paljon, ja aurinkoisena päivänä joku saattaa napata mukaansa jo ennen kuin olen ehtinyt palata edelliseltä laitteelta kummipisteelle.

Laitekummina pärjää, kun on iloinen ja tulee lasten kanssa toimeen. Työ Lintsillä on parantanut sosiaalisia taitojani, ja osaan ratkaista ongelmatilanteita paremmin. On hienoa, kun huomaan hoitaneeni tilanteen kuin tilanteen niin, että kaikille on jäänyt hyvä mieli. Neljän kesän kokemuksella osaan neuvoa sekä asiakkaita että työkavereita. Haluan tehdä ihmisläheistä työtä jatkossakin.

Työkaverit ovat todella suuri osa työssä viihtymistä. Moni on ollut Lintsillä useana vuonna peräkkäin. Pidämme yhteyttä myös talvisin huvipuiston ollessa kiinni. Olen saanut elinikäisiä ystäviä."

Linnanmäen laitekummi ja laitetyöntekijä Venla Määttänen

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta