Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lapsiperheille: 5 vinkkiä lasten iloiseen Tallinnaan

Koostaja:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Viron pääkaupungissa lapsia odottaa joukko mukavia kohteita, joissa pelata, leikkiä ja ottaa mittaa toisista - vanhemmatkin innostuvat vauhdikkaasta ja iloisesta tunnelmasta. Keräsimme viisi hauskaa paikkaa, joissa kannattaa vierailla.

1. Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarhassa riittää nähtävää. Siellä elää noin 7700 eläinyksilöä jääkarhuista afrikannorsuihin ja jopa maalilmanlaajuisestikin harvinainen vuorikauriiden ja -lammasten kokoelma. Eläintarha sijaitsee taksi-/bussimatkan päässä keskustasta lähellä Rocca al Maren -kauppakeskusta ja on avoinna päivittäin, myös juhlapyhinä.

2. Vembu-Tembumaa

Vembu-Tembumaa on puuhapuisto, joka valloittaa pikkuväen monipuolisella tekemisellä, kuten sähköautoilla, Tarzan-radalla, pomppulinnoilla sekä vesiliukumäillä ja uima-altailla. Puuhapuisto sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta. Alueella voi myös saunoa ja majoittua camping- tai caravan-alueella. Vembu-Tembumaa on avoinna elokuun loppuun saakka.

3. Energia Avastuskeskus

Kävelymatkan päässä satamasta ja Vanhastakaupungista sijaitsee koko perheen tiedekeskus sähkö- ja energiateemalla. Luonnonilmiöihin ja -lainalaisuuksiin voi tutustua leikkimielisestikin tekemällä ja kokemalla. Keskus sijaitsee vanhassa sähkölaitoksessa ja siellä voi esimerkiksi opiskella interaktiivisen näyttelyn kautta 102-vuotiaan voimalaitoksen historiaa. Paikassa on myös planetaario ja mahdollisuus päästä kokemaan "salamashow".

4. Nõmmen seikkailupuisto

Nõmmen seikkailupuisto on hauska paikka aktiiviseen ajanviettoon niin lapsille kuin aikuisille. Puistossa on 6 puiden latvoissa kulkevaa seikkailurataa sekä ketteryyshaastetta tarjoava nopeusrata. Alle 115-senttisille on oma seikkailurata, jolla aikuinen voi olla vieressä avustamassa lasta. Alueella on myös maauimala, pallokenttiä ja kahvila sekä mahdollisuus frisbeegolfin pelaamiseen. Puisto on auki huhtikuusta lokakuuhun.

5. NUKU-museo

Vanhassakaupungissa sijaitsee hurmaava nukketaidekeskus, jonka sydän on teatterinukkemuseo. Interaktiivisuutta hyödyntävä museo on omistettu nukketeatterille ja erityisesti juuri teatterinukeille. Sieltä löytyy muunmuassa maailman nukkien huone, jonne on koottu eri puolelta maailmaa peräisin olevia ja eri tavoin valmistettuja nukkeja. Museossa on mahdollisuus päästä myös itse nukentekoon. Alle 3-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta