Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin kuohkeissa pannareissa maistuu omena

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Kuka voisi vastustaa ihanan paksuja ja pulleita amerikkalaisia pannukakkuja? Varsinkin kun niiden taikinaan raastetaan useampi omena! Paista kasa pannareita herkkuaamiaiselle tai jälkiruoaksi.

Korkea keko kuohkeita pikkupannareita maistuu aina! Näille pannukakuille tehdään päälle omenavaahto, johon omenat kannattaa pilkkoa hyvin pieniksi kuutioiksi. Kauravispistä vatkattu vaahto maustetaan tietenkin kanelilla.

Kun vaahto on saatu jääkaappiin maustumaan, on pannaritaikinan vuoro. Taikinaan raastetaan kolme kotimaista omenaa. Pannareista saadaan maukkaita, kun käytetään kauragurttia eli kaurasta valmistetusta jogurttia. Leivinjauhe pitää huolen siitä, että pannareista tulee kuohkeita.

Pikkulettupannulla paistaen pannareista saa söpön pieniä ja tasaisen kokoisia. Pannun lämpötila kannattaa pitää maltillisena, ettei lettujen pinta pala ennen kuin ne kypsyvät sisältä.

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten amerikkalaiset omenapannukakut valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot