Amerikkalaiset omenapannukakut
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihanat vegaaniset amerikkalaiset pannukakut kätkevät sisäänsä satokauden omenaa. Paista pannukakut vaikkapa brunssille tai aamupalaksi! Kuohkeat pikkuletut maistuvat kanelisen omenavaahdon kanssa.
| 2 - 3 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 3 dl | kaurajuomaa |
| 1 1/2 dl | maustamatonta kauragurttia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Omena-kanelivaahto | |
|---|---|
| 2 - 3 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Valmista omenavaahto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sitruunalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kääntele omenat vaahtoon.
- 2.
Valmista lettutaikina. Huuhtele ja raasta omenat (4 dl karkeaksi raastettuna). Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kaurajuoma, gurtti, öljy ja omenaraaste. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.
- 3.
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi folion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut omena-kanelivaahdon kanssa.
Amerikkalaiset omenapannukakut
arvosana4/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Ihanat vegaaniset amerikkalaiset pannukakut kätkevät sisäänsä satokauden omenaa. Paista pannukakut vaikkapa brunssille tai aamupalaksi! Kuohkeat pikkuletut maistuvat kanelisen omenavaahdon kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 - 3 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 3 dl | kaurajuomaa |
| 1 1/2 dl | maustamatonta kauragurttia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Omena-kanelivaahto | |
| 2 - 3 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kanelia |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Valmista omenavaahto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sitruunalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kääntele omenat vaahtoon.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl omenaa (kotimaisia) 250 ml (1 prk) kauravispiä 1 rkl sitruunanmehua 1 tl vaniljasokeria 1 tl kanelia - 2
Valmista lettutaikina. Huuhtele ja raasta omenat (4 dl karkeaksi raastettuna). Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kaurajuoma, gurtti, öljy ja omenaraaste. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl omenaa (kotimaisia) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 2 rkl sokeria 1 tl leivinjauhetta 3 dl kaurajuomaa 1 1/2 dl maustamatonta kauragurttia 2 rkl rypsiöljyä - 3
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi folion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut omena-kanelivaahdon kanssa.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen
Vinkki: Omena-kanelivaahto sopii myös jälkiruoaksi esimerkiksi kaurakeksien kanssa kerroksittain koottuna.
Ravintosisältö
105
Energiaa kcal
442
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
105
Energiaa kcal
442
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























