Amerikkalaiset omenapannukakut

arvosana4/5

(4)arviota
20 Kappaletta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Ihanat vegaaniset amerikkalaiset pannukakut kätkevät sisäänsä satokauden omenaa. Paista pannukakut vaikkapa brunssille tai aamupalaksi! Kuohkeat pikkuletut maistuvat kanelisen omenavaahdon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 - 3 kplomenaa (kotimaisia)
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 rklsokeria
1 tlleivinjauhetta
3 dlkaurajuomaa
1 1/2 dlmaustamatonta kauragurttia
2 rklrypsiöljyä

Omena-kanelivaahto

2 - 3 kplomenaa (kotimaisia)
250 ml(1 prk) kauravispiä
1 rklsitruunanmehua
1 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Valmista omenavaahto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sitruunalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kääntele omenat vaahtoon.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplomenaa (kotimaisia)
    250 ml(1 prk) kauravispiä
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlkanelia
  2. 2

    Valmista lettutaikina. Huuhtele ja raasta omenat (4 dl karkeaksi raastettuna). Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kaurajuoma, gurtti, öljy ja omenaraaste. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplomenaa (kotimaisia)
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    2 rklsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    3 dlkaurajuomaa
    1 1/2 dlmaustamatonta kauragurttia
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi folion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut omena-kanelivaahdon kanssa.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Omena-kanelivaahto sopii myös jälkiruoaksi esimerkiksi kaurakeksien kanssa kerroksittain koottuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.6.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä