Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

S-Etukortilla saa tänä kesänä 10 prosentin alennuksen perhelipuista Linnanmäen Peacock-teatterissa, kertoo imitaattorina tunnettu Jarkko Tamminen.

Näyttelijä Jarkko Tamminen: "Joka päivä on karkkipäivä"

Teksti:
Leena Raivio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Linnanmäellä toimivan Peacock-teatterin taiteellinen johtaja, näyttelijä Jarkko Tamminen, 41, herkuttelee hattaralla ja makkaralla.

Mikä on lempiruokasi?

Voisin syödä jouluruokia kesälläkin. Pidän peruna-, bataatti- ja porkkanalaatikoista, graavilohesta ja savusiiasta sekä kinkusta mausteisen sinapin kera. Kesällä kuitenkin grillaan usein raakamakkaroita kuten chorizoa. Se kypsyy parissakymmenessä minuutissa.

Arkipäivinä syön usein lounasravintoloissa, ja niitä hetkiä värittää monesti turhan kova kiire. Muistan, kun joskus katsoin kelloa ja totesin, että ei hätää, on seitsemän minuuttia aikaa syödä. Hotkimiseksihan se meni. Tässä olisi iso kehityksen paikka.

Mikä on paras Lintsi-herkku?

Pehmikset, ja tyttärieni kanssa ostamme myös hattaroita. Minut yllätti se, että yksi hattara sisältää sokeria vain noin kahden sokeripalan verran.

Mitä päätyy ostoskoriisi kaupassa?

Käyn mieluiten suuressa marketissa, vaikka siellä menee aikaa. Minusta on kiva, kun on isot tiskit. Vaikken ostaisikaan paljon, tykkään katsella esimerkiksi laajoja leipävalikoimia ja isoja kaloja jääpalojen keskellä.

Minulla on aina kauppalista mukana. Kärryssä on useimmiten maitoa, leipää, kanaa, jauhelihaa, kinkkua ja muuta perusruokaa. Ja yleensä ostan lisäksi viisi kuusi asiaa, joita ei ole listalla. Olen aikamoinen herkkusuu, perso makealle. Karkkipäivä on joka päivä! Vaimo pyörittelee päätään.

Missä ruoka maistuu parhaalta?

Ehdottomasti retkeillessä metsän keskellä. Huomasin sen jo lapsena partioretkillä ja myöhemmin armeijassa. Ehkä ulkona aistit ovat enemmän hereillä. Vaikken niin usein metsään ehdikään, samaa fiilistä koetan hakea kesämökin terassilta. Ja mikä parasta, lomalla ei ole mihinkään kiire.

Lue myös

Lisää aiheesta