Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienin askelin paremmaksi: Näin lukijat muuttivat elämäänsä

Koostaja:
Heidi Hänninen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.3.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Niin kuin kevään versot puskevat maasta, myös ihmiselämässä tarvitaan joskus uusi alku. Lukijamme jakoivat tarinansa päätöksistä, jotka auttoivat elämään aiempaa onnellisemmin.

"Olen kyseenalaistanut vanhemmiltani opitun negatiivisen ajattelun ja jatkuvan pahimman pelkäämisen. Olen ottanut tavakseni kirjoittaa ylös joka ilta kolme asiaa, joista olen kiitollinen, sekä yhden asian, josta pidän itsessäni tai jossa olen onnistunut. Lähetän nämä hyvälle ystävälleni viestinä, ja hän lähettää omansa minulle. Tämä on auttanut minua eteenpäin vaikeassa elämäntilanteessa ja antanut lisää ideoita, joilla voin parantaa omaa elämänlaatuani pienin askelin."
Nainen, 34

"Päätin, että liikkuisin joka päivä suositellut puoli tuntia. Hyväkuntoisena pysyy terveenä ja nuorekkaana, se kannustaa jatkamaan liikkumista. Seuraavaksi aion osallistua  johonkin juoksu- tai kävelytapahtumaan."
Nainen, 52

"Nuorempana annoin asioiden tapahtua ja olin itse vain matkustaja elämässäni. Asenne kostautui maksamattomina laskuina ja ulos-ottona. Kierre oli vauhdissa, enkä viitsinyt enää edes avata laskuja. Ystävät ja sukulaiset huomauttelivat unohdetuista merkkipäivistä. Tein elämänmuutoksen tietoisesti ja sain siitä hyvää mieltä ja energiaa. Opin, että voin hallita omaa elämääni. Laskuista selviän pienissä palasissa. Ympärillä olevien ihmisten huomioiminen ei vaadi työtä, mutta antaa paljon. Olen siirtynyt matkustamosta ohjaamoon."
Nainen, 36

"Muutin naisen perässä tuntemattomaan kaupunkiin. Onnistuin, koska olen in love..."
Mies, 27

"En halunnut tukea lihateollisuutta, joten lopetin lihansyönnin. Noin kuukauden kuluttua tästä kieltäydyin ostamasta teollisesti valmistettuja eläinperäisiä tuotteita. Muutoksen jälkeen olen syönyt enemmän ja monipuolisemmin. Onnistuin, koska asia on minulle tärkeä ja halusin lopettaa tekosyihin turvautumisen."
Mies, 25

"Lopetin tupakanpolton viisi vuotta sitten, kun lapsenlapseni täytti viisi vuotta. En koskaan polttanut hänen edessään. Kun hän kerran salatupakointini jälkeen kysyi, mille mummi haisee, kerroin käyneeni pihasaunalla. En enää halunnut valehdella pienelle lapselle. Nyt ulkoilemme paljon yhdessä, henki kulkee ja haistan tuoksuja."
Nainen, 57

"Yritin aiemmin olla puolueeton ja ymmärtää kaikkia osapuolia ja näkemyksiä. Se teki elämän raskaaksi. Kahta täysin vastakkaista mielipidettä ei voi kannattaa. Päätin valita sen, mihin olen aina uskonut. Se toi paljon iloa ja rentoutta elämään, kun ei tarvitse väkisin yrittää esittää jotain muuta kuin mitä on."
Nainen, 37

"Rivitalossa asuessani haaveilin, että asuisin vielä joskus omakoti-talossa syrjässä tiheästä asutuksesta. Myöhemmin ostin vanhan omakoti-talon, jota olen nyt kunnostanut hiljalleen, sillä kunnostettavaa riittää. Iso plussa on, että tonttiin kuuluu hehtaarin seka-metsäalue. Siellä käymme koirien kanssa retkillä."
Nainen, 66

"Olen päättänyt, että kävelen työmatkat bussilla kulkemisen sijaan. Olen onnistunut muutoksessa hyvin. Olen virkeämpi aamulla, liikun melkeinpä huomaamattani ja työpäivän jälkeen saan kävelyn aikana siirrettyä ajatukseni työasioista vapaalle."
Nainen, 40

"Lopetin turhan shoppailun. Tavaramäärä alkoi ahdistaa, ja kyseenalaistin, tarvitsenko kaikkea. Karsin tavaroitani, myin netissä ja annoin eteenpäin. Kodistani tuli siistimpi ja mieleni keveni. Nyt ostan vain tarpeeseen, usein käytettynä. Huomasin niukan elämäntavan olevan paitsi helpompaa ja halvempaa myös onnellisempaa."
Nainen, 30

"Tein suuren elämänmuutoksen, kun keskimmäinen lapseni sairastui vakavasti. Päätin silloin, että on turha valittaa pienistä asioista. Yleisesti asenteeni elämää kohtaan on muuttunut. Itselleen on oltava muita armollisempi. Jos jokin piirre itsessäni häiritsee, yritän muuttua. Elämä on juuri niin rankkaa kuin sen ottaa!"
Nainen, 29

"Olen muuttanut tapaani arvostaa itseäni. Antanut tilaa ja aikaa itseni tutkailuun ja havainnut, etten ole sen huonompi kuin muut. Muutos on tapahtunut muutaman vuoden aikana. Näkyvin ja tärkein muutoksen seuraus on ollut rakkauden löytyminen."
Nainen, 27

Elämänmuutoksistaan kertoi 419 lukijaa Yhteishyvä.fi:ssä maaliskuussa.

Lisää aiheesta