Tarvitseeko lapsi taskurahaa? Tässä turvallinen ratkaisu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarvitseeko lapsi taskurahaa? Tässä turvallinen ratkaisu

Hoida lomailevan lapsen tarvitsema raha helposti ja turvallisesti kortille.

Aaro, 13, ja Iina, 11, Arvonen matkaavat junalla mummolaan ja leireille. Marina-äiti haluaa tietää, miten lapsille saisi turvallisesti rahaa mukaan.

Hoida lomailevan lapsen tarvitsema raha helposti ja turvallisesti kortille.

Jaa Somessa
Teksti
Iiris von Knorring
Asiantuntija
Antti Eronen, S-Pankki
Kuvat
SOK

Lomalle ja kesäleireille lähtevä koululainen tarvitsee usein vähän taskurahaa eväisiin ja kulkemiseen. Moni vanhempi miettii parhaillaan, miten taskurahan saisi turvallisimmin lapsen käyttöön. Näin S-Pankin asiantuntija Antti Eronen vastaa:

Miten annan lapselle taskurahaa?

Turvallisin ja helpoin ratkaisu on oma S-Etukortti Visa. Toki käteistäkin on hyvä olla matkassa. Sitä lapsi nostaa näppärästi automaatista tai S-ryhmän kaupan kassalta henkilökortin kanssa. Rahan siirtäminen äidin tai isän tililtä lapsen tilille käy S-mobiililla reaaliaikaisesti muutamalla sormen painalluksella.

Minkä ikäinen lapsi voi saada oman kortin?

Jo 7-vuotiaalle voi hakea S-Pankista oman S-Etukortti Visa Debitin. Oma kortti ja tili opettaa käyttämään rahaa pienestä pitäen. 12-vuotias voi saada pankkitunnukset käyttöön. Kun alaikäiselle avataan pankin palveluja, tarvitaan lupa molemmilta vanhemmilta. Tilille voi tallettaa rahaa juuri sen verran kuin haluaa. Kaupan kassa tekee aina katevarmistuksen eli tarkistaa, että tilillä on riittävästi rahaa. Tilin ylityksiä ei lasten korteilla siis tapahdu.

Mitä jos kortti katoaa?

Kortti täytyy heti ilmoittaa kadonneeksi. Ilmoituksen tultua mahdolliset väärinkäytökset ovat pankin vastuulla. Kortille voi asettaa päiväkohtaisia nosto- ja ostorajoituksia ja nettiostokset voi estää kokonaan. Kortti on turvallisempi kuin käteinen, sillä rahat ovat tilillä.

Jos ohjelmassa olisi leirejä ja reissuja ulkomaille, toimivatko samat kortit myös ulkomailla?

Lasten S-Etukortti Visa on kansainvälinen kortti siinä missä aikuistenkin, eli kortti käy myös ulkomailla.

Julkaistu: 13.6.2017
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa