Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsanyytit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Voitaikinasta syntyvät keväiset suupalat täytetään parsalla ja briejuustolla. Pikkusuolaiset viimeistellään timjamilla maustetulla hunajalla.

Ainekset

400 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
200 g
(1 pkt) briejuustoa
250 g
(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Timjamihunaja

4 rkl
hunajaa
2 rkl
timjaminlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

400 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
2

Viipaloi brie. Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.

200 g
(1 pkt) briejuustoa
250 g
(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Leikkaa jokainen taikinalevy kuudeksi suorakulmion malliseksi palaksi. Aloita leikkaamalla levyt pituussuunnassa kahteen osaan, minkä jälkeen leikkaa ne vielä poikittain kolmeen osaan. Kauli paloja pituussuunnassa ohuemmiksi.

4

Jaa brie ja parsat taikinapalojen toiseen reunaan. Taita reuna täytteiden päälle, minkä jälkeen rullaa nyytiksi. Nipistele sauma kiinni ja aseta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin.

5

Voitele parsanyytit munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

1 kpl
kananmuna
6

Valmista timjamihunaja. Mittaa pieneen kattilaan hunaja sekä timjami ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes hunaja on juoksevaa. Valuta lämmintä timjamihunajaa kuumien parsanyyttien pinnalle.

4 rkl
hunajaa
2 rkl
timjaminlehtiä

Vinkki: Halkaise paksut parsat tarvittaessa pituussuunnassa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi appelsiini-kanapeltiin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 18.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

244

3,5 g

1,7 g

3,0 g

2,9 g

0,4 g

3,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli