Musta pelikonsolin ohjain kuumuu innokkaan pelaajan käsissä. Vasen sauva viuhuu samalla, kun oikean käden peukalo siirtyy näppärästi kolmio-näppäimeltä ympyrälle. Turun keskustassa sijaitsevassa yksiössä tahkotaan kuudetta tuntia pelikonsolia.
Yksinelävä Tomi Flemming, 38, ei kaipaa pieneen kotiinsa peliseuraa.
"Olen erakkoluonne. Pidän siitä, että saan uppoutua pleikkarin pelaamiseen ja rumpujen soittamiseen ilman, että joku nalkuttaa asiasta."
Kaiutin- ja äänentoistojärjestelmien asentajana työskentelevällä Flemmingilla on ollut vakituinen parisuhde viimeksi kymmenen vuotta sitten.
"Nykypäivän työelämä on pätkittäistä ja vuorotyötä. Yksinelämisen etu on arjen aikatauluttaminen joustavasti omilla ehdoilla. Minulla ei ole niin sanotusti kotiintuloaikoja."
Yksineläminen ei tarkoita sitä, että Flemming viettäisi kaiken aikansa yksin. Päinvastoin. Hänellä on paljon ystäviä, ja elämään kuuluu teini-ikäinen poika, joka vierailee isänsä luona usein.
"Yhteisöllisyys syntyy ystävistä, harrastusporukoista ja nettikeskusteluista. Yksinelävät eivät hakeudu seuraan ensisijaisesti parinmuodostusmielessä vaan etsiäkseen samanhenkisiä ihmisiä."
Perheelle tai sukulaisille Flemmingin ei ole tarvinnut selitellä elämäntilannettaan.
"Minulla on takana muutama huono kokemus parisuhteista. Olen varovainen seurustelun suhteen, mutta yksineläminen ei ole periaatepäätös."
Flemmingin mukaan varsinkin nuoret yksinelävät voivat kohdata painostusta ja tungettelua. Yksinelävältä on sosiaalisesti hyväksyttyä kysyä, koska hän pariutuu tai hankkii lapsia.
"Parisuhdetta sen sijaan ei tarvitse perustella. Kukaan ei kysy seurustelevilta, miksi te olette yhdessä."
Noin 48 prosenttia suomalaisista asuu yhden hengen taloudessa.