Vaalea perunapizza - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea perunapizza

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Valmista pizzapohja vaihteeksi perunaviipaleista. Vaalea perunapizza on suomalainen versio pizza biancosta eli valkoisesta pizzasta. Päällystä jauhoton pizzapohja ranskankermalla, punasipulilla ja yrteillä.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

500 g
perunoita
1 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
rypsiöljyä

TÄYTTEET

1 kpl
punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(0,5 ps) emmentaljuustoraastetta
3 rkl
ruohosipulia tai muita
yrttejä hienonnettuna

Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
perunoita
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2

Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.

2 tl
rypsiöljyä
3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

1 kpl
punasipuli
3 rkl
ruohosipulia tai muita
4

Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele yrteillä.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(0,5 ps) emmentaljuustoraastetta
yrttejä hienonnettuna
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 18.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g86 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1235 4939
Energiaa kcal295 1180

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g86 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1235 4939
Energiaa kcal295 1180
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.