Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu tomaatti-fetasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Helpon feta-tomaattisalaatin salaisuus on maukas marinadi. Tarjoa basilikalla maustettu fetasalaatti esimerkiksi alkupalana tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset

500 g
(2 rs) minitomaatteja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Marinadi

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
1 tl
hunajaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

1/2
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita marinadista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
1 tl
hunajaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele ja puolita tomaatit. Kuutioi feta. Sekoita tomaatit marinadiin. Kääntele feta varovasti joukkoon. Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Anna maustua hetki. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi rapean leivän kanssa.

500 g
(2 rs) minitomaatteja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1/2
ruukkua basilikaa
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 5.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

793

16,2 g

5,5 g

4,2 g

4,0 g

1,2 g

6,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua basilikaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli