Päärynä-sinihomejuustopiirakka

arvosana5/5

(6)arviota
10 Palaa

45 min (josta 20 min aktiivista)

Piiras kätkee sisäänsä voimallisen sinihomejuuston, mehukkaan päärynän ja rouskuvat pekaanipähkinät. Päärynä-vaniljahillo liittää maut yhteen.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)

Täyte

150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
2 dl(1 prk) ruokakermaa
2 kplkananmunaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

300 gpäärynää
40 g(½ ps) pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

85 g(1 prk) päärynä-vaniljahilloa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)
  2. 2

    Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Pese ja viipaloi päärynä. Kaada täyte pohjalle, asettele päärynät ja ripottele pähkinät pinnalle.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    2 kplkananmunaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    300 gpäärynää
    40 g(½ ps) pekaanipähkinöitä
  3. 3

    Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoile päärynä-vaniljahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    85 g(1 prk) päärynä-vaniljahilloa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.12.2024
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä