Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Pese ja viipaloi päärynä. Kaada täyte pohjalle, asettele päärynät ja ripottele pähkinät pinnalle.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoile päärynä-vaniljahillon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
151
630
11,3 g
5,1 g
5,7 g
5,7 g
1,5 g
5,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste),
0,25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli