Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkelöidyt retiisit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Pirteän pinkit pikkelöidyt retiisit maistuvat kesän salaateissa ja grilliruokien seurana. Rapea lisuke vaatii vain vartin maustumisen. Valmista liemi perinteisesti väkiviinaetikalla tai aasialaisittain riisiviinietikalla.

Ainekset

125 g
(1 kpl) retiisinippu

Perinteinen liemi

1 1/2 rkl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
vettä
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Aasialainen liemi

3 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese retiisit ja poista naatit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.

125 g
(1 kpl) retiisinippu
2

Mittaa tiiviskantiseen purkkiin joko perinteisen tai aasialaisen liemen ainekset. Sulje kansi ja ravista hyvin sekaisin. Lisää retiisit ja ravista. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Tarjoa huuhdellut naatit retiisien kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

15

65

2,5 g

2,5 g

0,5 g

0,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl riisiviinietikkaa,

1 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli