Pikkelöidyt retiisit

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Pirteän pinkit pikkelöidyt retiisit maistuvat kesän salaateissa ja grilliruokien seurana. Rapea lisuke vaatii vain vartin maustumisen. Valmista liemi perinteisesti väkiviinaetikalla tai aasialaisittain riisiviinietikalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 g(1 kpl) retiisinippu

Perinteinen liemi

1 1/2 rklväkiviinaetikkaa
3 rklvettä
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Aasialainen liemi

3 rklriisiviinietikkaa
1 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Pese retiisit ja poista naatit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    125 g(1 kpl) retiisinippu
  2. 2

    Mittaa tiiviskantiseen purkkiin joko perinteisen tai aasialaisen liemen ainekset. Sulje kansi ja ravista hyvin sekaisin. Lisää retiisit ja ravista. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Tarjoa huuhdellut naatit retiisien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä