Kookos-tofukorma
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helposti valmistuva korma on täyteläinen ja lempeän mausteinen kastike, joka vie makumatkalle Intiaan. Klassikkoreseptin vegaaninen versio valmistetaan tofusta.
| 400 g | (2 pkt, à 200 g) kiinteää tofua (luomu) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 tl | garam masalaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | agavesiirappia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 dl | basmatiriisiä |
| (korianteria) | |
- 1.
Leikkaa tofut neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Kuutioi tofu.
- 3.
Ruskista tofu öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja inkivääri, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja mausteet, kääntele hetki. Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
- 4.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 5.
Sekoita kastikkeeseen sitruunanmehu ja siirappi. Viimeistele halutessasi hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Helposti valmistuva korma on täyteläinen ja lempeän mausteinen kastike, joka vie makumatkalle Intiaan. Klassikkoreseptin vegaaninen versio valmistetaan tofusta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt, à 200 g) kiinteää tofua (luomu) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 tl | garam masalaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | agavesiirappia |
Lisäksi | |
| 3 dl | basmatiriisiä |
| (korianteria) | |
Valmistus
- 1
Leikkaa tofut neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt, à 200 g) kiinteää tofua (luomu) - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Kuutioi tofu.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynsi 2 cm pala inkivääriä - 3
Ruskista tofu öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja inkivääri, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja mausteet, kääntele hetki. Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 tl garam masalaa 1 tl juustokuminaa 3/4 tl suolaa 1/2 tl kanelia 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl chilihiutaleita 1/4 tl kardemummaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa - 4
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 3 dl basmatiriisiä - 5
Sekoita kastikkeeseen sitruunanmehu ja siirappi. Viimeistele halutessasi hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl sitruunanmehua 1 tl agavesiirappia (korianteria)
Vinkki: Paahda 1 dl cashewpähkinöitä tai mantelilastuja kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Ripottele ne kastikkeen pinnalle ennen tarjoamista.
Vinkki: Valmista tofukorman kanssa jogurttipannuleipiä.
Ravintosisältö
460
Energiaa kcal
1925
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
460
Energiaa kcal
1925
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, (korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























