Leikkaa tofut neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Kuutioi tofu.
Ruskista tofu öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja inkivääri, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja mausteet, kääntele hetki. Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kastikkeeseen sitruunanmehu ja siirappi. Viimeistele halutessasi hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki: Paahda 1 dl cashewpähkinöitä tai mantelilastuja kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Ripottele ne kastikkeen pinnalle ennen tarjoamista.
Vinkki: Valmista tofukorman kanssa jogurttipannuleipiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
460
1925
33,0 g
20,3 g
26,0 g
6,0 g
2,3 g
12,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
(korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli