Bruschetta-pastasalaatti

arvosana5/5

(6)arviota
8 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Klassiset bruschetta-leivät muuntuvat nyt pastasalaatiksi. Bruschetta-salaatissa maukkaat tomaatit, tuore basilika ja rapeat krutongit yhdistyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu niin kevyenä lounaana kuin juhlapöydän tarjottavana.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 kpltomaattia
200 g(1 rs) helmitomaatteja (oransseja)
1 kplvalkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
1/2 dloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Krutongit

4 kplviipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

250 g(½ ps) gnocchi-kuviopastaa
250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    200 g(1 rs) helmitomaatteja (oransseja)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku basilikaa
    1/2 dloliiviöljyä
    2 rklpunaviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa
  3. 3

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.

    MääräAinesosa
    250 g(½ ps) gnocchi-kuviopastaa
  4. 4

    Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
    oliiviöljyä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ripaus suolaa, oliiviöljyä, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä