Bruschetta-pastasalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassiset bruschetta-leivät muuntuvat nyt pastasalaatiksi. Bruschetta-salaatissa maukkaat tomaatit, tuore basilika ja rapeat krutongit yhdistyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu niin kevyenä lounaana kuin juhlapöydän tarjottavana.
| 4 kpl | tomaattia |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja (oransseja) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Krutongit | |
|---|---|
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 250 g | (½ ps) gnocchi-kuviopastaa |
| 250 g | (2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa |
| oliiviöljyä | |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.
- 2.
Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.
- 4.
Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.
Bruschetta-pastasalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Klassiset bruschetta-leivät muuntuvat nyt pastasalaatiksi. Bruschetta-salaatissa maukkaat tomaatit, tuore basilika ja rapeat krutongit yhdistyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu niin kevyenä lounaana kuin juhlapöydän tarjottavana.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | tomaattia |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja (oransseja) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Krutongit | |
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 250 g | (½ ps) gnocchi-kuviopastaa |
| 250 g | (2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa |
| oliiviöljyä | |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl tomaattia 200 g (1 rs) helmitomaatteja (oransseja) 1 kpl valkosipulinkynsi 1 ruukku basilikaa 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl punaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 4 kpl viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa - 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.
Määrä Ainesosa 250 g (½ ps) gnocchi-kuviopastaa - 4
Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 250 g (2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa oliiviöljyä ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ripaus suolaa, oliiviöljyä, ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























