Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika ja timjamin lehdet. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.
Kuutioi leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli ja timjami. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.
Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1276
16,3 g
5,3 g
27,5 g
2,4 g
2,4 g
10,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa,
ripaus suolaa,
oliiviöljyä,
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli