Bruschetta-pastasalaatti
Ainekset
Krutongit
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.
Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.
Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1269
16,3 g
5,3 g
27,4 g
2,4 g
2,1 g
10,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa,
ripaus suolaa,
oliiviöljyä,
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli