Juustoperunasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoperunasalaatti

Juustoperunasalaatti
Annokset
6
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Sinihomejuusto ja oliivit viimeistelevät maukkaan perunasalaatin. Helppo kastike salaatille syntyy neljästä aineksesta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunoita
50 g
Kevät- tai ruohosipulia
100 g
Sinihomejuustoa
1 dl
Mustia oliiveja
1/2 tl
Suolaa

KASTIKE:

3/4 dl
Rypsiöljyä
3 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Maustamatonta jogurttia
1/2 rkl
Sinappia

Näin teet

1

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Hienonna kevätsipuli ja murenna juusto pienemmiksi paloiksi. Sekoita kulhossa jäähtyneet viipaloidut perunat, kevätsipuli, murustettu sinihomejuusto sekä oliivit. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Sekoita öljystä, sitruunamehusta, maustamattomasta jogurtista sekä sinapista kastike. Kaada kastike perunoiden päälle ja sekoita kevyesti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019