Henkilövaaka – ostajan opas - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Henkilövaaka – ostajan opas

Henkilövaaka – ostajan opas

Henkilövaaka punnitsee pelkän painon. Jos haluat tarkempia tietoja ja olet valmis satsaamaan vaakaan enemmän, valitse älyvaaka tai kehonkoostumusmittari.

Jaa Somessa
Teksti
Markus Laakso. Artikkelia on päivitetty 7.10.2016.
Asiantuntija
Jarmo Ruuskanen, Prisma Kuopio
Kuvat
SOK

Mitä kannattaa huomioida vaakaa valittaessa?

  • Riittääkö pelkkä punnitus vai onko tarvetta selvittää kehon koostumusta?
  • Onko digitaalinen näyttö tarpeeksi suuri ja kirkas?
  • Muotoilu ja ulkonäkö. Mätsää vaaka kylpyhuoneen sisustukseen.
  • USB-liitännät. Kehonkoostumusmittarit ja osan henkilövaaoista saa liitettyä tietokoneeseen tarkempia statistiikka-analyysejä varten.
  • Takuuaika vaihtelee tavallisesti kahdesta viiteen vuoteen.
  • Perinteisen vaa'an saa 15–30 eurolla, kehonkoostumusmittarit maksavat yli 100 euroa.

Digitaalinen henkilövaaka

Perinteiset henkilövaa'at ovat tänä päivänä yleensä digitaalisia. Niissä ei ole kovin suuria merkki- tai mallikohtaisia eroja.

Vaaka näyttää tavallisesti painon 100 gramman tarkkuudella, nollasta noin 150 kiloon. Ulkonäöltäänkin vaa'at muistuttavat toisiaan; joistakin malleista voi olla useampia värivaihtoehtoja, jolloin voi valita omaan kylpyhuoneeseen sopivan värin.

Vaakojen astinpinnat ovat yleensä lasia, joka kestää kovankin iskun. Lasipinnat ovat liukkaita kosteina, joten vaa'alle ei kannata nousta suoraan suihkusta tulleena.

Älyvaaka tai kehonkoostumusmittari

Tarkempia mittaustuloksia kaipaavalle on tarjolla älyvaakoja tai kehonkoostumusmittareita. Hinnoiltaan ne ovat selvästi perusvaakoja kalliimpia. Ne mittaavat esimerkiksi rasvaprosentin, painoindeksin tai kehon rasva- ja lihasmassan.

Älyvaa'an voi kytkeä älypuhelimeen, aktiivisuusrannekkeeseen tai sykemittariin ja seurata painon kehitystä. Mittaustuloksia seuraamalla voi nähdä liikunnan ja ruokavalion vaikutukset kehossa.

Monipuolinen erikoisvaaka voi olla hyödyllinen esimerkiksi aktiiviurheilijalle, fitness-harrastajalle, laihduttajalle ja kuntoilijalle.

Vaakoja ja mittareita voi käyttää useampi henkilö, sillä laitteissa on muistipaikat usealle käyttäjälle.

Julkaistu: 2.9.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa