Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataatti-nachopelti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nyt koko perhe kokkaamaan! Tuttu nachopelti syntyy vaihteeksi bataattiviipaleista. Bataattinachot peitellään ruokaisalla ja helpolla soijarouhetäytteellä, ja viimeistellään värikkäillä kasviksilla. Jauhelihan tapaan käytettävä soijarouhe maustetaan meksikolaisittain tacokastikkeella.

Ainekset

700 g
(2–3) bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
(½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta

Täyte

3 dl
soijarouhetta
2 rkl
rypsiöljyä
230 g
(1 prk) tacokastiketta
1/2 dl
vettä
2 rkl
(½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta
150 g
(1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta

Lisäksi

250 g
(1 rs) pikkutomaatteja
2 kpl
avokadoa
1
ruukku korianteria

Halutessasi

2 dl
(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Leikkaa bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja 2 rkl mausteseosta, kääntele sekaisin. Levitä bataatit hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 15 minuuttia.

700 g
(2–3) bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
(½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta
2

Paista soijarouhetta öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää tacokastike, vesi ja loppu mausteseos (2 rkl). Levitä soijatäyte bataattien päälle ja ripottele raaste pinnalle. Paista uunissa 5–10 minuuttia, kunnes raaste on sulanut.

3 dl
soijarouhetta
2 rkl
rypsiöljyä
230 g
(1 prk) tacokastiketta
1/2 dl
vettä
2 rkl
(½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta
150 g
(1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta
3

Huuhtele ja puolita tomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja kuutioi. Hienonna korianteri. Viimeistele nachopelti kasviksilla ja tarjoa halutessasi ruokafraichen kanssa.

250 g
(1 rs) pikkutomaatteja
2 kpl
avokadoa
1
ruukku korianteria
2 dl
(1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 14.2.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

483

2021

25,0 g

2,5 g

39,8 g

13,3 g

14,5 g

18,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta,

2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta,

150 g (1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta,

ruukku korianteria,

2 dl (1 prk) kaurapohjaista ruokafraichea.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli