Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anni Hautalan juontaman Mitä lapsesi tekisi? -ohjelman kymmenennessä jaksossa kisaavat Minnea, Julius ja Sara.

”Hän on erittäin kiinnostunut kakoista” – onko viisivuotiaan tiedoista hyötyä tv-kilpailussa?

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Ari Lahti
Julkaistu: 28.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Mitä lapsesi tekisi? -ohjelmassa testataan, kuka vanhemmista tuntee lapsensa parhaiten. Yhdellä lapsista on kilpailuetu: hänelle on luettu iltasatuna kakkakirjoja.

Mitä lapsesi tekisi? on Nelosella pyörivä gameshow, jossa kolme perhettä kilpailee siitä, kuka tuntee lapsensa metkut parhaiten.

Lapset osallistuvat lastenkerhossa tietämättään erilaisiin testeihin. Vanhemmat pyrkivät arvaamaan, kuinka heidän lapsensa kussakin tilanteessa toimii. Oikeasta arvauksesta saa pisteen.

Eniten pisteitä kerännyt perhe pääsee finaaliin, jossa lapsi saa valita mieleisensä palkinnot.

Kuinka sinun lapsesi toimisi?

Ohjelman ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa neljään erilaiseen testiin osallistuvat 5-vuotiaat Julius, Minnea ja Sara.

Ensimmäisessä tehtävässä lapset jäävät vuorollaan yksin leikkihuoneeseen. Tai no, eivät he ole aivan yksin. Kaverina on Nao-lelurobotti.

Leikkihuoneen pöydällä on lapsille lahjakasseja. Lapsi huomaa, että hänen kassissaan on paljon vähemmän leluja kuin muilla. Nao kannustaa lasta tasaamaan kassit.

Kysymys kuuluu: odottaako lapsi aikuista vai noudattaako robotin ohjeita?

Toisessa tehtävässä kahden lapsen pitää onkia ankkalammesta ankka, jonka pohjassa on kultainen tähti. Löytäjä saa palkinnon. Ari kiinnittää tähden lasten sulkiessa silmänsä.

Mitä luulet: kurkistaisiko sinun lapsesi?

Seuraavaksi kerhon vetäjä Ari Hursti tarjoilee lapsille herkkulautasta, joka on pullollaan parsakaalia, sitruuna, oliiveja ja muita terveysruokia. Hänellä itsellään on sokerinen herkkulautanen täynnä karkkia.

Ari poistuu huoneesta ja antaa lapsille luvan ottaa yhden herkun omalta terveyslautaseltaan.

Mitä luulet: vastustavatko lapset kiusausta vai ottavatko Arin herkkuja?

Viimeiseksi lapset vierailevat Luonnontieteellisessä museossa. Siellä heidän tehtävänään on yhdistää viisi erilaista kakkaa oikeaan eläimeen.

Ainakin Minnean äiti tietää lapsensa perehtyneen aiheeseen. Heillä on kotonaan kaksi aihetta käsittelevää kirjaa, joita luetaan iltasaduksi.

”Hän on erittäin kiinnostunut kakoista”, äiti sanoo.

Mutta osaako lapsi yhdistää kakat eläimeen?

Finaalissa lapsi saa valita kolme mieleisintä palkintoa. Valitseeko hän keittiötarvikkeita vai lelukeittiön? Polkupyörät vanhemmille vai Baby Born -lelusetin? Perheloman vai ratsutilan?

Katso, kuinka lapset suoriutuivat tehtävistä ja mitä voittaja valitsee palkinnoksi, tänään tiistaina Neloselta kello 20.

Lisää aiheesta:

Lisää aiheesta