Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

"Sillä on ikää, mutta se ei ole vanha", kuvaili eräs pieni kesäleiriläinen vapaaehtoisena ohjaajana toimivaa Eeva Väyrystä.

Kesäleiriohjaaja: "Lapset kaipaavat arvostusta"

Teksti:
Anu Vallinkoski
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Eläkkeelle jäänyt lastentarhanopettaja Eeva Väyrynen tietää, kuinka lasten kanssa ystävystytään kesäleirin aikana.

"Lasten riemu on minulle leirin kohokohta kerta toisensa jälkeen. Nauru ja iloiset kiljahdukset raikuvat, kun lapset polskivat järvessä. Välillä kipitetään saunaan ja sitten taas järveen. Siinä unohtuvat heidän arkiset huolensa.

Tämä on minulle neljäs kesä Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisena leiriohjaajana. Kun jäin eläkkeelle lastentarhanopettajan työstä, mietin, että minun täytyy tehdä jotain.

Leireillä päivät kuluvat leikkien ja laulaen. Välillä tarvitaan myös työuralla karttunutta kärsivällisyyttä.

Viiden päivän leirillä meistä tulee lasten kanssa kavereita. Tämä onnistuu arvostamalla ja kuuntelemalla. Niitä lapset kaipaavat valtavasti."

Eeva Väyrynen, 69

Parasta Lapsille ry on järjestänyt lasten kesäleirejä vuodesta 1945 lähtien. Nykyisin leirejä tarjotaan myös maahanmuuttajataustaisille perheille. Yhdistys valitsee osanottajat taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein.

T__utustumme palstalla arjen hyviin tekoihin. Kuuluuko lähipiiriisi aktiivisia ihmisiä, jotka ilahduttavat muiden elämää pyyteettömällä toiminnallaan? Lähetä juttu­ehdotuksesi osoitteeseen yhteishyva.toimitus@sok.fi.

Juttua on muokattu 26.5.2016. Lisätty maininta perusteista, joilla Parasta Lapsille ry valitsee kesäleirien osallistujat.

Lisää aiheesta