Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maaret Kalliolta ilmestyi tammikuussa Lujasti lempeä – Mielen työkirja (WSOY 2018). Saatavilla Prismoista.

Kiireessä ei riitä aikaa läheisille – mikä neuvoksi, Maaret Kallio?

Teksti:
Irma Capiten
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Mietitkö, mistä saisit rakkautta tai ystävyyttä elämääsi tai onko Tinder liian pinnallinen? Lue, mitä psykoterapeutti Maaret Kallio vastaa.

Miten saa lisää rakkautta elämään?
Aitojen ihmissuhteiden äärellä ollaan hyvin vähän. Tuhat Facebook-kaveria ovat onnellisuuden kannalta yksi lysti, yksi tai kaksi aitoa ystävää lisää sitä valtavasti. Jos haluat hyviä ihmissuhteita, katso, vietkö itse asioita siihen suuntaan, että toive voi toteutua. Liian usein odotamme muiden toimivan.

Miten voi lisätä ystävyyttä ympärilleen?
Olemalla kiinnostunut toisesta. Kaikki kaipaavat tulla kuulluiksi ja nähdyiksi. Kysymykset ovat hunajaa mielelle. Pitää malttaa antaa toiselle tilaa eikä vain tuutata omaa tarinaansa.

Mikä on tyypillisin virhe, jonka läheisyyttä tavoitteleva tekee?
Keskitymme liiaksi siihen, olemmeko täydellisiä. Ei täydellisyys kiinnosta vaan inhimillisyys. Ihmissuhteisiin saa mennä virheineen ja suhteisiin kuuluu myös ruttuisuus.

Onko kumppanin etsiminen Tinderistä ja netistä pinnallista?
Aina kumppania on etsitty jostain. Olennaista on, ettei vetäydy omiin oloihinsa ja että tekee omasta elämästään hyvää. Ei kannata ripustautua siihen, että vain parisuhde toisi onnen.

Kiireen keskellä ei ehdi viettää aikaa läheisten kanssa. Mikä neuvoksi?
Ota kalenteri käteen ja mieti, mikä on tärkeää. Pienten lasten kanssa kodin ulkopuolisille ihmissuhteille ei aina ole aikaa, ja joku valittaa, että harrastusrumba estää tapaamasta ystäviä. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Valitsematta jättäminenkin on valinta.

Ilahduta ystävää tai rakasta tällä pastillisella tulppaanikimpulla!

Lisää aiheesta