Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä jouluruoka sinulle merkitsee, kuvittaja Virpi Pekkala?

Teksti:
Meri Eskola
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kuvittaja Virpi Pekkala rakastaa jouluna isoja pöytäseurueita. Hänen kuvittamissaan korteissa tontut syövät ja valmistavat jouluruokia.

Mitä jouluruoka sinulle merkitsee?

"Joulupöydässäni pitää olla 'mummin sillimössöä' ja lihapullia ruotsalaisittain. Vietämme joulut Ruotsissa, jossa tyttäremme ja lapsenlapsemme asuvat. Koska olen ainoa lapsi, opin rakastamaan isoja pöytäseurueita. Ruoka merkitseekin minulle ennen kaikkea läheisten seurassa oloa."

Onko ruoan esillepano sinulle tärkeää?

"Nautin, kun syön kauniisti katettua, kaunista ruokaa. Ruoka tulee parhaiten esiin yksivärisiltä lautasilta."

Syötkö samalla kun työskentelet?

"En syö koskaan piirtäessäni. Voin juoda korkeintaan kupin kahvia. Mutta usein sekin jäähtyy, kun keskityn. Ruokaa piirrän vain joulukorttien kuvituksiin. Niissä tontut syövät ja valmistavat jouluruokia. Ruoka on tärkeä osa suomalaisten joulunviettoa."

Millainen ruoanlaittaja olet?

"Uusia reseptejä on kiva kokeilla. Olen onneksi naimisissa miehen kanssa, joka on kiitollinen siitä, mitä tarjotaan. Kokkaan suuria määriä kerralla pakkaseen, ja syömme kolme kertaa päivässä."

Millainen on suurin ruokaan liittyvä oivalluksesi?

"Vihannekset ovat suurin oivallukseni. Ruokamme on keventynyt, ja punaista lihaa tekee enää harvoin mieli. Dieettejä en ole kokeillut. Nauran usein olevani pieni, pulska ja punakka kuten piirtämäni tontut. Yritän mieluummin syödä pieniä määriä kuin laihduttaa."

Lisää aiheesta