Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pirteyttä ja energiaa talven keskelle inkiväärillä, kurkumalla ja lehtikaalilla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.12.2023
|
Muokattu: 27.12.2023
Nämä raikkaat ja pirteän makuiset shotit antavat takuulla virtaa ja hyvää oloa uuden vuoden alkuun. Kun ainekset käytetään juomaan tuoreena ja kuumentamatta, vitamiinit säilyvät hyvin.

Kirpeä juoma sisältää superterveellisen lehtikaalin lisäksi omenaa, inkivääriä ja limeä. Kasvikset tekevät juoman mausta hyvinkin kirpeän ja voimakkaan, joten jos haluat hieman lempeämmän aloituksen päivään, soseuta joukkoon myös makea banaani.

Raikas vihershotti sisältää reilusti C-vitamiinia, A-vitamiinia, folaattia, kalsiumia ja kuituja.

Asennetta aamuun inkiväärishotilla! Voimakkaan makuinen inkiväärishotti herättää takuulla uuteen päivään. Tuoreesta inkivääristä ja sitruunasta valmistettua juomaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, josta riittää annoksia parin viikon ajalle.

Jotta inkiväärin mausta saa kaiken irti, se kannattaa raastaa ja kaataa päälle vesi kiehuvan kuumana. Myös makeutta antava hunaja lisätään tässä vaiheessa. Sitruunanmehu puolestaan kannattaa puristaa vasta jäähtyneen juoman joukkoon, jotta maku pysyy raikkaana.

Keltaoranssi kurkuma tuo aurinkoa aamuun tämän terveysshotin muodossa. Tuoreen kurkuman lisäksi juomaan tulee appelsiinia sekä sitruunaa, hunajaa ja mausteita. Sitruksisesta juomasta saa C-vitamiinia sekä taatusti piristävän aloituksen päivään. Mustapippuri tuo makuun pientä poltetta ja kaneli sopivaa lämpöä.

Tämä terveysshotti säilyy jääkaapissa pari päivää.

Vitamiinit auttavat jaksamaan