Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini maistuu alkuvuoden jälkiruoissa – reseptit kahvitteluun, brunssille ja illalliselle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 14.2.2024
|
Muokattu: 14.2.2024
Arkinen, mutta aina niin ihana appelsiini maustaa alkuvuoden makeimmat jälkkärit. Leivo pellillinen piirakkaa kahvipöytään, tarjoa illallisella paahtovanukasta tai paista viikonloppuna kasa lettuja.

Raikas lopetus illalliselle

Flan eli espanjalainen paahtovanukas on jälkiruoka, jonka voi ja joka kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Paahtovanukkaan tulee antaa jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mieluusti yön yli.

Appelsiini maistuu sekä itse vanukkaassa että appelsiinimehusta keitetyssä siirapissa. Flanien koristeeksi sopivat myös fileoidut eli kalvottomat appelsiinilohkot, jotka nostavat jälkiruoan kuin jälkiruoan seuraavalle tasolle.

Brunssiletut ranskalaisittain

Tarjoa viikonlopun brunssilla kasa lettuja herkullisella appelsiinisiirapilla maustettuna. Ranskalainen klassikkojälkiruoka Crêps Suzette onnistuu vaivattomasti, sillä letut voi paistaa jopa edellisenä iltana valmiiksi. Tee letuista mahdollisimman ohuita ja taittele ne neljään osaan.

Kun jälkiruoan vuoro lähestyy, keitä appelsiinimehusta, appelsiininkuoriraasteesta, voista ja sokerista siirappi. Lisää taitellut letut pannulle, lämmitä miedolla lämmöllä ja lusikoi kuuma siirappi lettujen päälle ja kerrosten väliin.

Helpot ja nopeat leivospalat

Raikkaan sitruksiset, mutta samalla täyteläiset tuorejuustopalat katoavat kahvipöydästä nopeasti. Tämä peltileivonnainen saa makua sekä appelsiinin kuoresta että mehusta. Pehmeä ja mehevä rakenne on runsaan tuorejuustomäärän ansiota. Nämä leivonnaiset eivät siis kuivahda, vaikka niitä sattuisi jäämään seuraavaksikin päiväksi.

Appelsiini sopii myös ruoanlaittoon