Hyödynnä puristetun appelsiinin puolikkaat tarjoiluastioina. Kupit pysyvät pystyssä, kun leikkaat appelsiinin alaosasta pienen viipaleen veitsellä pois. Täytä kuorikupit jäätelöllä, hedelmäsalaatilla tai paksulla jogurtilla ja marjoilla.
Näillä hauskoilla vinkeillä käytät appelsiinia uusilla tavoilla: tee appelsiinisuolaa, mausta jäävesi ja käytä kuoret kuppeina
1. Käytä appelsiinin kuoret kuppeina
2. Pakasta annospaloina
Purista appelsiinin mehu. Lisää joukkoon halutessasi esimerkiksi sitruunamehua tai raastettua inkivääriä. Pakasta jääpalamuotteihin. Käytä kuutio kerrallaan ruoanvalmistukseen, leivontaan tai juomasekoituksiin.
3. Tee appelsiinisuolaa
Jos haluat vähentää suolan käyttöä, kokeile makusuolaa. Sitä riittää ripaus maustamiseen. Mittaa tehosekoittimeen saman verran appelsiininkuoriraastetta ja suolaa. Pyöräytä tasaiseksi. Käytä appelsiinisuolaa etenkin broileri- tai kasvisruokiin.
4. Virkistä appelsiini vedellä
Appelsiiniviipaleet maustavat jääveden juhlakuntoon. Lisää koristeeksi minttua tai sitruunamelissaa. Appelsiinissa riittää makua, vaikka täyttäisit kannun pari kertaa uudelleen vedellä.
5. Peitä uunilohi appelsiinilla
Hyödynnä hedelmäkoriin unohtuneet appelsiinit uunilohessa. Päällystä lohifilee appelsiini- tai veriappelsiiniviipaleilla ennen paistoa. Appelsiini antaa tutulle uunilohelle hedelmäisen raikkaan maun ja näyttävän ulkonäön.