Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näillä hauskoilla vinkeillä käytät appelsiinia uusilla tavoilla: tee appelsiinisuolaa, mausta jäävesi ja käytä kuoret kuppeina

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.1.2020
|
Muokattu: 14.3.2022
Käytä puristettujen appelsiinien puolikkaita jälkiruokakuppeina tai pyöräytä ylijääneestä appelsiininkuoresta makusuola. Tuttu appelsiini yllättää monipuolisuudellaan.

1. Käytä appelsiinin kuoret kuppeina

Hyödynnä puristetun appelsiinin puolikkaat tarjoiluastioina. Kupit pysyvät pystyssä, kun leikkaat appelsiinin alaosasta pienen viipaleen veitsellä pois. Täytä kuorikupit jäätelöllä, hedelmäsalaatilla tai paksulla jogurtilla ja marjoilla.

2. Pakasta annospaloina

Purista appelsiinin mehu. Lisää joukkoon halutessasi esimerkiksi sitruunamehua tai raastettua inkivääriä. Pakasta jääpalamuotteihin. Käytä kuutio kerrallaan ruoanvalmistukseen, leivontaan tai juomasekoituksiin.

3. Tee appelsiinisuolaa

Jos haluat vähentää suolan käyttöä, kokeile makusuolaa. Sitä riittää ripaus maustamiseen. Mittaa tehosekoittimeen saman verran appelsiininkuoriraastetta ja suolaa. Pyöräytä tasaiseksi. Käytä appelsiinisuolaa etenkin broileri- tai kasvisruokiin.

4. Virkistä appelsiini vedellä

Appelsiiniviipaleet maustavat jääveden juhlakuntoon. Lisää koristeeksi minttua tai sitruunamelissaa. Appelsiinissa riittää makua, vaikka täyttäisit kannun pari kertaa uudelleen vedellä.

5. Peitä uunilohi appelsiinilla

Hyödynnä hedelmäkoriin unohtuneet appelsiinit uunilohessa. Päällystä lohifilee appelsiini- tai veriappelsiiniviipaleilla ennen paistoa. Appelsiini antaa tutulle uunilohelle hedelmäisen raikkaan maun ja näyttävän ulkonäön.

Talvi on sitrusten aikaa!