Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ostokset voi maksaa kännykällä S-ryhmän lähes tuhannessa päivittäistavarakaupassa ympäri Suomen.

MobilePay saapui S-kauppoihin: 3 pelkoa palvelusta – tämän takia huolesi ovat turhia

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuukka Mielonen
Julkaistu: 19.3.2019
|
Muokattu: 1.4.2022
S-ryhmän ruokakaupoissa voi nyt maksaa ostokset puhelimella. Asiantuntija kertoo, miksi yleiset pelot mobiilimaksamisesta ovat turhia.

1. Jos hukkaan puhelimeni, jossa on MobilePay, voiko löytäjä maksaa sillä ostoksia minun tililtäni?

Apua, puhelimeni unohtui bussiin! Voiko joku nyt marssia kauppaan ja tehdä ostoksia minun piikkiini maksamalla MobilePaylla?

Kehityspäällikkö Mia Laakso, SOK Rahoitus: ”Turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Suosittelemmekin asiakkaille, että he suojaavat sekä puhelimensa että MobilePay-sovelluksen vahvalla salasanalla. Maksu onnistuu siis aina vain salasanalla.

MobilePay-ostoksille on S-ryhmän kaupoissa myös maksuraja, joka määräytyy sen mukaan, miten palveluun on tunnistautunut käyttöönoton yhteydessä. Jos otat palvelun käyttöön henkilötunnuksella, maksuraja on 100 euroa päivässä. Tupas-tunnistautumisella palveluun saa 500 euron päivärajan."

2. Puhelimessani on useita mobiilimaksamisen sovelluksia. Onko mahdollista, että kassalla kaikki sovellukset veloittavat ostokseni erikseen?

Pelkään, että kaikki sovellukset räpsähtävät auki samaan aikaan, jos ne tunnistavat kassapäätteen. Voiko käydä niin, että jokainen sovellus velottaa erikseen ostokseni ja maksan pahimmillaan saman summan moneen kertaan, vaikka haluaisin käyttää vain MobilePayta maksamiseen.

Mia Laakso: ”Tämä ei ole mahdollista, koska ostotapahtuma pitää aina hyväksyä MobilePayssa. Sinua ei veloiteta ilman, että olet itse hyväksynyt maksun. Voit siis itse päättää, millä sovelluksella maksat.”

3. En halua menettää Bonuksia. Miten saan ne, jos maksan MobilePaylla S-kaupassa?

Onko vaarana, että minulta jää Bonukset saamatta vai pitääkö minun käydä erikseen vinguttamassa vielä S-Etukorttia kassalla? MobilePayhan hoitaa vain maksun. Mistä se tietää antaa minulle Bonuksetkin?

Mia Laakso: ”Kun olet rekisteröinyt MobilePay-sovellukseen yhdeksi jäsenkortiksi S-Etukortin, saat automaattisesti Bonukset eikä kassalla tarvitse kaivaa vihreää korttia erikseen esiin.

Ota S-Etukortti käyttöön MobilePayssa Jäsenkortit-välilehdellä. Muista tehdä tämä, vaikka olisitkin jo lisännyt S-Etukortin Visan maksukortiksi palveluun.”

+ Miksi ottaisin MobilePayn käyttöön? Korttimaksaminenkin on nykyisin aika nopeaa.

Miia Laakso: ”Kuvitellaan tilanne, että olet lähtenyt iltalenkille pelkän puhelimen kanssa ja jätät lompakon kotiin. Lenkillä muistat, että aamuksi pitäisi ostaa kahvia ja päätät poiketa kaupassa lenkin päätteeksi. Saat maksettua kahvipaketin puhelimella.

MobilePay mahdollistaa siis maksamisen ilman lompakkoa. Toki se sujuvoittaa tilannetta myös kassalla, kun voit ruokaostosten pakkaamisen lomassa hyväksyä maksun kätevästi puhelimella.”

Tiesitkö?

Mobiilimaksaminen onnistuu kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa lukuun ottamatta Food Market Herkkua.

Näin otat käyttöön MobilePayn ja varmistat Bonukset sekä maksutapaedun - katso selkeät ohjeet >>

Joko olet tutkinut Omat ostot -palvelussa ostojasi?