Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pukki vierailee Zetorissa tänäkin jouluna, kertovat vuoropäälliköt Assu Kuantaeva ja Sami Sattanen.

Ravintola Zetorissa jouluaattoa viettävät niin sinkut kuin perheetkin – "Pyttipannua menee paljon"

Teksti:
Petteri Ruotsalainen
Kuvat:
Meeri Utti
Julkaistu: 26.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Millainen on joulunaika helsinkiläisessä ravintolassa? Kysyimme Zetorista, joka on auki vuoden jokaisena päivänä.

Ravintolajohtaja Riikka Juslenius, millainen on ravintola Zetorin jouluaatto?

Se on suomalainen, lämmin ja maistuva. Aattona meillä vierailee joulupukki, josta sekä turistit että lapset ovat yhtä innoissaan. Lapsille on joulupaketteja.

Miten ravintolan joulunaika eroaa muista päivistä?

Varsinkin jouluaattona ruokailijoita on paljon. Selvä enemmistö myynnistämme on ruokaa. Aattona on melko rauhallista meininkiä. Joulupäivä ja tapaninpäivä alkavat muistuttaa enemmän tavanomaista ravintolailtaa.

Millaiset ovat ravintoloiden joulumarkkinat Helsingissä?

Ravintoloita on paljon auki toisin kuin takavuosikymmeninä, jolloin hiljennyttiin kotoisaan joulunviettoon. Yleisesti on hieman normaalia hiljaisempaa, ja asiakkaina on paljon turisteja.

Onko työntekijöitä vaikea houkutella joulun vuoroihin?

Tarjokkaita on aina ollut mukavasti. Tuplapalkka houkuttelee, ja monet sinkut viettävät joulun mieluusti töissä.

Vuoropäällikkö Sami Sattanen on ollut jouluisin töissä viimeiset viisi vuotta. Millaisia asiakkaita Zetorissa on jouluna?

Meillä on hyvin paljon turisteja, jotka viettävät joulun Helsingissä. Lisäksi on perheiden ja sukulaisten kokoontumisia, mutta myös yksin joulua viettäviä helsinkiläisiä.

Onko jouluaatolla omia vakioasiakkaita?

Eräs herra tulee aina aattona syömään pyttipannua joulun kunniaksi. Parina jouluna useampi perhe on tullut yhdessä seurueessa.

Millainen on jouluaaton tunnelma?

Kyllä täällä on vahva joulufiilis jo koristeidenkin takia. Kaikki ovat hyvällä päällä ja iloisella joulumielellä.

Millaista ruokaa Zetorissa syödään jouluna?

Zetorissa on tarjolla normaali à la carte, jossa on keittiömestarin jouluinen suositusannos. Pyttipannua menee jouluisin paljon. Erillistä joulupöytää ei ole.

Perinteikäs maamerkki

  • Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Zetor alkaa olla jo jonkinlainen maamerkki pääkaupungin vinhaan vaihtuvassa ravintolatarjonnassa.
  • Vuonna 1991 perustettu ravitsemusliike on saanut nimensä tšekkiläiseltä traktorimerkiltä, joka oli takavuosikymmeninä tuttu näky myös Suomessa ja on säilyttänyt suosionsa alan harrastajien piirissä.
  • Ravintolan tyylilajiksi haettiin aikoinaan 1950-luvun kadonnutta Suomea, ja imago on säilynyt samana tähän päivään asti. Sisustus heijastelee maalaisnostalgiaa: mukana on traktoreita, kultavaskooleja, porontaljoja ja suksia. Ravintolassa on myös legendaarisen SMP-poliitikko Eino Poutiaisen mopo. Zetorin valokuvatuin esine on täytetty poro.
  • Ruokalista on perinteisen lihapainotteinen.

Lue kuulumisia ravintoloista

Lisää aiheesta