Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuisiko lasillinen? – Hannele, Esa ja Eevi tarjoilevat cocktaileja ja kohtaamisia näyttävissä hotellibaareissa

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Anton Sinelnikov
Julkaistu: 8.11.2023
|
Muokattu: 8.11.2023
Tyylikkäiden baaritiskien takaa löytyy aina trendikkäitä juomia mutta myös ihminen, joka kuulee ja kuuntelee.

Näkymä yli kaupungin, taivaaseen asti kurottava katto, tiskiä kiertävä lasikruunu – ja tietysti juomia jokaiseen makuun. Muun muassa niitä tarjoavat maamme komeimmat baaritiskit. Nautitko juomasi mieluiten klassisen tyylikkäässä cocktailbaarissa, avarassa aulassa vai rennosti kaupungin kattojen yllä?

Aulabaari, Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, Helsinki

Aulabaarien aatelia on eittämättä Helsingin Kampissa sijaitsevan Radisson Blu Royalin avara baari, jonka lasiseinä kohoaa rakennuksen kahdeksanteen kerrokseen saakka.

Pääbaarimestari Hannele ”Hanski” Hukkanen on viihtynyt tiskin takana jo 32 vuotta. Erityisen hyvin hänen mieleensä on jäänyt viereisessä palvelutalossa vieraileva senioriseurue, joka on käynyt aulabaarissa parikymmentä vuotta.

”Se on joulun merkki, kun nämä ihanat, iloiset leidit saapuvat joulukuussa. He tulevat yleensä suoraan uimasta, mutta pukeutuneina tyylikkäisiin vaatteisiin ja helminauhoihin. He istuvat aina samaan kulmapöytään nauttimaan mustikkaglögit. Toivottavasti näemme taas tänä jouluna!”

American Bar, Solo Sokos Hotel Torni, Yrjönkatu 26, Helsinki

Hotelli Tornin American Baria tyylikkäämpää miljöötä cocktailin siemailulle saa hakea.

Pyöreä baaritiski on komean kupolikaton alla. Juomalasit kiertävät tiskiä lasikruununa, ja baarijakkaroita päällystää vihreä samettikangas.

Olut- ja viskiosaajana tunnettu baari-isäntä Esa Paloharju sekoittaa tiskin takana cocktailia tottunein ottein. Baarit ovat Paloharjulle merkityksellisiä paikkoja – onhan hän tehnyt niissä pitkän työuran ja kohdannut baarissa vaimonsakin.

”Päädyin baaritiskin taakse lähes sattumalta. Esiinnyin bändini kanssa baareissa, ja keskustelin usein juomista baarihenkilökunnan kanssa. Sen seurauksena he pyysivät minua töihin myös tiskin toiselle puolelle. Niin päädyin ravintola-alalle, mutta en silti ole jättänyt musiikkia ja esiintymistä.”

Walo Rooftop Bar, Original Sokos Hotel Wiklund, Eerikinkatu 11, Turku

Turun pääsee näkemään aivan uudesta perspektiivistä, kun vierailee kauppatorin laidalla yhdeksännessä kerroksessa sijaitsevassa Walo Rooftop Barissa. Pitkä baaritiski on avaran tilan sydän. Vuoropäällikkö Eevi Turunen tervehtii jokaista asiakasta kysymällä, mitä tälle kuuluu.

”Kerran tiskille tuli jätkä, joka vastasi kysymykseeni kysymällä, tunteeko hän minut jostakin. Aloin itsekin miettiä, olemmeko tuttuja. Mies palasi hetken kuluttua kysymään, mikä sukunimeni on. Hän näytti Facebookista vanhan luokkakaverinsa kuvaa. Mies oli luullut minua entiseksi luokkakaverikseen. Pakko myöntää, että meissä oli samaa näköä.”

Lue myös

Lisää aiheesta