Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Terva-sviitti, Original Sokos Hotel Arina, Jyväskylä.

Kurkista kolmeen ihanaan hotellisviittiin – tarjolla hemmottelua ja luksusta erityistilanteisiin

Teksti:
Heta-Leena Sierilä
Kuvat:
Heikki Salmi, Eveliina Vuorma, Ari Rask
Julkaistu: 2.5.2023
|
Muokattu: 2.5.2023
Hotellin kruununjalokivi on sen makein sviitti. Yksilölliset sviitit tarjoavat luksusta, hemmottelua ja iloa silmälle.

Kumpi sinua miellyttää enemmän: yltäkylläinen menneiden vuosikymmenten henki vai suurkaupungin moderni loft-tunnelma? Onneksi sviiteissä on varaa valita.

Oululaisessa sviitissä sisutus johdattaa tervamiilujen tuoksuihin, kun taas Jyväskylässä kaksikerroksisessa sviitissä voi nauttia sekä kaupungin sykkeestä että suomalaisesta järvimaisemasta.

Helsinkiläinen Jugend-sviitti kakluuneineen kuljettaa vieraan menneelle vuosisadalle.

Jugend Junior -sviitti

Solo Sokos Hotel Torni, Helsinki

Matka Solo Sokos Hotel Tornin Jugend Junior -sviitin atmosfääriin alkaa jo astuessani sisään jyhkeään hotellirakennukseen. Sviitit sijaitsevat 120 vuotta vanhalla jugend-puolella, joka muutettiin vasta 1980-luvulla asunnoista hotellihuoneiksi. Menneisyydestä kertoo sviitin huikea huone-korkeus, kylpyhuoneen tassu-amme ja suloinen kakluuni.

Huoneen väritys myötäilee hillittyä jugend-palettia: hentoa pastellinvihreää, taitettua valkoista, puun sävyjä. Tulijaa tervehtivät hotellin nimikko-mocktail ja tuoreet kukat. Erikoisaamiainen tarjoillaan huoneeseen. Tähän sviittiin tulee kuin luksuskotiin, joka tarjoaa paljon enemmän kuin pelkän nukkumispaikan.

Hinnat noin 350–600 € / yö, S-Etukortilla alennusta.

Terva-sviitti

Original Sokos Hotel Arina, Oulu

Kun avaan oven oululaisen Original Sokos Hotel Arinan lippulaivasviittiin, aistini herkistyvät. Hiiltyneen puun sävyinen paanuseinä kertoo kaupungin historiaan vahvasti liittyvästä tervanpoltosta. Puulattiakin on tumma, mutta vastapainoa tuovat kepeän harmaa maitolasi ja tekstiilien raikas, arvokas liila.

Uniikkia sviittiä suosivat niin hääparit, kaupungin arvovieraat kuin artistitkin. Tom Jones poltteli huoneiston levyisellä parvekkeella henkilökunnan hänelle metsästämää sikaria, ja erään jääkiekkotähden sviitissä järjestämiin juhliin hotellin avulias väki toimitti satoja kanansiipiä.

Hinnat alkaen noin 400 € / yö, S-Etukortilla alennusta.

Terrace-sviitti

Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä

Hätkähdän, kun astun Solo Sokos Hotel Paviljongin Terrace-sviittiin. Olenko todella Jyväskylässä vai tupsahtanut jonkun miljoonakaupungin loft-asuntoon?

Alakerran maisemaikkunoista aukeaa kaupunkinäkymä, ja kun nousen kierreportaita toiseen kerrokseen, pääsen koko huoneiston pituiselle terassiparvekkeelle ihailemaan järvimaisemaa. Ei ole ihme, että sviitissä on kuvattu erään tunnetun suomalaisartistin musiikkivideotakin.

Terrace-sviitin hulppeat neliöt tarjoavat nelihenkiselle perheelle luksusmajoituksen, mutta avara tila houkuttaa myös juhlaseurueita ja kokous-porukoita.

Morsiusparille viikonloppu Terrace-sviitissä on kirsikka kakun päälle.

Hinnat alkaen noin 450 € / yö, S-Etukortilla alennusta.

Lue myös

Lisää aiheesta