”Meillä näyttää olevan isoimpina trendeinä sosiaalinen syöminen eli jaettavat annokset sekä menukokonaisuudet. Esimerkiksi talvikauden Menu Poro on ollut suosittu. Siinä savulohibriossin jälkeen tarjotaan pääruokana upeaa poronpaistia ja sen kanssa punaviinikastiketta, tatteja, paahdettua porkkanaa, limetillä maustettua selleripyreetä sekä juustoista perunagratiinia”, kertoo keittiömestari Kimmo Liukkonen Frans & Sandra -bistrosta Jyväskylästä.
”Makeaksi lopuksi herkutellaan ranskalaisella uuniomenapannukakulla, joka kruunataan kardemummasiirapilla ja rahkajogurttijäätelöllä.”
”Klassikkomenu-kokonaisuudessa maistellaan muun muassa kantarellikeittoa, rotukarjan pippuripihviä ja pekonipapuja sekä vaniljaista crème brûléetä.”
”Vegaanisen vaihtoehdon makumaailmaan on haettu inspiraatiota Pohjois-Afrikasta ja Kaukoidästä. Samettisessa kookoskermapohjaisessa myskikurpitsakeitossa rouskuvat rapeiksi paahdetut pistaasit ja kurpitsansiemenet. Mausteinen kylmäsavutofu-kasvistagine saa seurakseen punajuuricouscousia. Manteli-suklaamousse kruunataan nyt niin trendikkäällä suolaisella kinuskilla ja sokerihuurretuilla pähkinöillä”, Kimmo selostaa.
Bistron asiakkaat arvostavat kasvispainotteisia, kevyempiä ruokia, joissa on aitoja runsaita makuja. Ruoan tuoreus ja kotimaisuus ovat kovassa nosteessa.
”Myös juomapuolella asiakkaat ovat entistä laatutietoisempia, ja heitä kiinnostaa maun lisäksi viinin taustat ja tarinat. He maistelevat mieluusti erikoisuuksia, joita ei välttämättä muualta Jyväskylästä tai koko Suomesta löydy. Meillä tarjoilijat osaavat suositella jokaiselle ruoalle ja makumaailmalle sopivan viinin tai muun juoman. Trendinä tuntuu olevan vegaaniset viinit”, Kimmo summaa.
Frans & Sandra, Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä