Tortillachipsit ja persimonsalsa

Nappaa talteen!
Itse tehdyt, chilillä maustetut rapeat tortillachipsit maistuvat hedelmäisen salsan kanssa.
| Salsa | |
|---|---|
| 3 kpl | persimonia |
| 1 kpl | päärynä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | chili |
| 3 rkl | korianterisilppua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| Chipsit | |
| 4 kpl | isoa vehnätortillaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
- 1.
Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.
- 2.
Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.
- 3.
Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.
- 4.
Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.
Tortillachipsit ja persimonsalsa
Itse tehdyt, chilillä maustetut rapeat tortillachipsit maistuvat hedelmäisen salsan kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Salsa | |
| 3 kpl | persimonia |
| 1 kpl | päärynä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | chili |
| 3 rkl | korianterisilppua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Chipsit | |
| 4 kpl | isoa vehnätortillaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
Valmistus
- 1
Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.
Määrä Ainesosa 3 kpl persimonia 1 kpl päärynä 2 kpl porkkanaa 1 kpl chili 3 rkl korianterisilppua - 2
Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa vehnätortillaa 1/2 dl öljyä 2 tl chilimausteseosta 1/2 tl sormisuolaa - 4
Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.
Ravintosisältö
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 3 rkl Korianterisilppua, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Chilimausteseosta, 0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























