Tortillachipsit ja persimonsalsa

Itse tehdyt, chilillä maustetut rapeat tortillachipsit maistuvat hedelmäisen salsan kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Salsa

3 kplpersimonia
1 kplpäärynä
2 kplporkkanaa
1 kplchili
3 rklkorianterisilppua
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Chipsit

4 kplisoa vehnätortillaa
1/2 dlöljyä
2 tlchilimausteseosta
1/2 tlsormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.

    MääräAinesosa
    3 kplpersimonia
    1 kplpäärynä
    2 kplporkkanaa
    1 kplchili
    3 rklkorianterisilppua
  2. 2

    Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa vehnätortillaa
    1/2 dlöljyä
    2 tlchilimausteseosta
    1/2 tlsormisuolaa
  4. 4

    Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 3 rkl Korianterisilppua, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Chilimausteseosta, 0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä