Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.
Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.
Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.
Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
836
200
10,3 g
1,0 g
22,2 g
9,5 g
3,3 g
2,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Chili,
3 rkl Korianterisilppua,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Chilimausteseosta,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli