Fetajuusto-kikhernepihvit

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Maittavat ja täyttävät kasvispihvit syntyvät kikherneistä ja fetajuustosta. Mausta chilitahnalla ja sitruunalla. Tarjoa salaatin ja vaikkapa yrtti-kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à 285 / 170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 tljuustokuminaa
1 tlsambal oelek- chilitahnaa
1/2 tlsuolaa
1/2 dlkorppujauhoja
1/2 kplsitruunan raastettu kuori ja mehu
1 kplkananmuna
100 gfetajuustoa

Paistamiseen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta kikherneet. Nosta kaikki ainekset juustoa lukuun ottamatta leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen. Aja tasaiseksi massaksi. Murusta joukkoon fetajuusto ja pyöräytä ainekset lusikalla sekaisin.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 285 / 170 g) esikeitettyjä kikherneitä
    1 tljuustokuminaa
    1 tlsambal oelek- chilitahnaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlkorppujauhoja
    1/2 kplsitruunan raastettu kuori ja mehu
    1 kplkananmuna
    100 gfetajuustoa
  2. 2

    Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

    MääräAinesosa
    öljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Juustokuminaa, 1 tl Sambal oelek- chilitahnaa, 0,5 tl Suolaa, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä