Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.

Ainekset

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

sitruuna-anjoviskastike

1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Sitruunan mehua
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Öljyä
100 g
(1 rs) anjovista
1/2 dl
Lehtipersiljaa silputtua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.

1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Sitruunan mehua
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Öljyä
100 g
(1 rs) anjovista
1/2 dl
Lehtipersiljaa silputtua
2

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
3 rkl
Oliiviöljyä
3

Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.

1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Sitruuna-anjoviskastike toimii myös grillatun kalan ja kasvisten kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 28.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

617

2580

58,3 g

5,3 g

15,8 g

15,8 g

1,0 g

7,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Sormisuolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

Sitruunan kuori,

1 tl Suolaa,

0,5 dl Lehtipersiljaa silputtua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli