Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
3 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Sitruuna-anjoviskastike

1/2 kplsitruunan kuori
1 dlsitruunan mehua
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 dlöljyä
100 g(1 rs) anjovista
1/2 dllehtipersiljaa silputtua

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan kuori
    1 dlsitruunan mehua
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    1/2 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    2 dlöljyä
    100 g(1 rs) anjovista
    1/2 dllehtipersiljaa silputtua
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
    3 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlsormisuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Sitruuna-anjoviskastike toimii myös grillatun kalan ja kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sormisuolaa, 0.25 tl rouhittua mustapippuria, Sitruunan kuori, 1 tl Suolaa, 0,5 dl Lehtipersiljaa silputtua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 18.11.2025

Samankaltaisia reseptejä