Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike
15 min

Nappaa talteen!
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Sitruuna-anjoviskastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 1 dl | sitruunan mehua |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | öljyä |
| 100 g | (1 rs) anjovista |
| 1/2 dl | lehtipersiljaa silputtua |
- 1.
Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.
- 2.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
- 3.
Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Sitruuna-anjoviskastike | |
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 1 dl | sitruunan mehua |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | öljyä |
| 100 g | (1 rs) anjovista |
| 1/2 dl | lehtipersiljaa silputtua |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan kuori 1 dl sitruunan mehua 1/2 dl valkoviinietikkaa 1/2 dl sokeria 1 tl suolaa 2 dl öljyä 100 g (1 rs) anjovista 1/2 dl lehtipersiljaa silputtua - 2
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) padron-grillipaprikoita 3 rkl oliiviöljyä - 3
Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 tl sormisuolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Sitruuna-anjoviskastike toimii myös grillatun kalan ja kasvisten kanssa.
Ravintosisältö
617
Energiaa kcal
2580
Energiaa kj
58,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
617
Energiaa kcal
2580
Energiaa kj
58,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sormisuolaa, 0.25 tl rouhittua mustapippuria, Sitruunan kuori, 1 tl Suolaa, 0,5 dl Lehtipersiljaa silputtua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























