Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike - Yhteishyvä

Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

???
Annokset
4
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(200 g) padron-grillipaprikoita
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

SITRUUNA-ANJOVISKASTIKE

1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Sitruunan mehua
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Öljyä
1 kpl
(100 g) anjovista
1/2 dl
Lehtipersiljaa silputtua

Näin teet

1

Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.

Vinkki: Kastike toimii myös grillatun kalan ja kasvisten kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g50 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa56 g222 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2296 9185
Energiaa kcal549 2194

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 dl Lehtipersiljaa silputtua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g50 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa56 g222 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2296 9185
Energiaa kcal549 2194

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 dl Lehtipersiljaa silputtua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.