Juurespyree

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Pehmeän makuinen juurespyree on helppo valmistaa: kuutioi, keitä, soseuta ja mausta. Katso helpon kasvislisäkkeen ohje.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gjuureksia (bataattia, porkkanaa, selleriä, lanttua)
2 - 3 kplperunaa
2 tlsiirappia
1/2 tljauhettua inkivääriä
1 1/2 tlsuolaa
2 rklvoita
1 - 2 dlkermaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä paloitellut juurekset ja perunat hyvin pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kasvikset ilman lientä. Lisää neste, voi ja mausteet hyvin vatkaten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Siirappia, 0,5 tl Jauhettua inkivääriä, 1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä