Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juurespyree

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pehmeän makuinen juurespyree on helppo valmistaa: kuutioi, keitä, soseuta ja mausta. Katso helpon kasvislisäkkeen ohje.

Ainekset

700 g
Juureksia (bataattia, porkkanaa, selleriä, lanttua)
2 - 3 kpl
Perunaa
2 tl
Siirappia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Voita
1 - 2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä paloitellut juurekset ja perunat hyvin pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kasvikset ilman lientä. Lisää neste, voi ja mausteet hyvin vatkaten.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

206

863

15,7 g

10,3 g

12,0 g

6,0 g

3,7 g

2,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Siirappia,

0,5 tl Jauhettua inkivääriä,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli