Riistakastike - Yhteishyvä

Riistakastike

Riistakastike saksanhirvestä tai poronkäristyksestä
Annokset
4
Valmista herkullinen riistakastike pakastetusta saksanhirvi- tai poronkäristyslihasta. Riistakastike saa makua myös herkkusienistä ja mustapippurituorejuustosta. Tarjoa kastike esimerkiksi juures-perunasoseen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Pakastesaksanhirvi- tai poronkäristyslihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
200 g
Herkkusieniä
2 dl
Vettä
100 g
Mustapippurituorejuustoa (mustapekka)
1 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Soijaa
1/2 tl
Timjamia

Näin teet

1

Kuumenna öljy padassa tai korkealaitaisessa kasarissa. Lisää lihat ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi lastan avulla. Sekoita joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja viipaloidut sienet. Anna hetken aikaa ruskistua.Lisää vesi, tuorejuusto, ranskankerma sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi juures-perunasoseen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
Muokattu: 18.3.2019
Jaa Somessa