Tomaatti-pestokeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tomaattikeitto saa makua pestosta ja valkosipulista. Tarjoa tomaatti-pestokeitto ranskankermanokareen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 rkloliiviöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rklpunaista pestokastiketta
2 kpl(à 400/260 g) säilykekirsikkatomaatteja
2 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kpl(150 g) ranskankermaa
2 rklfariinisokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, pestokastike ja säilyketomaatit. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio. Anna kiehua 10–15 minuuttia.

    Lisää nokare ranskankermaa ja mausteet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 1 kpl Kasvisliemikuutio, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä