Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pähkinä-suklaakakku

Pähkinä-suklaakakku

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo mehevä suklaakakku ja tee sille herkullinen suklaakuorrute, jossa maistuu pähkinä-suklaalevite eli tutummin nutella. Rouhi pinnalle suklaata ja pähkinöitä.

Ainekset

200 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

kuorrutus

1 dl
Kuohukermaa
2 dl
Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella)

koristelu

1/2 dl
pähkinärouhetta
20 g
suklaata rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaapalat margariiniin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

200 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Nostele lopuksi jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3

Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma. Sekoita pähkinä-suklaalevite kermaan. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Kun kuorrute on hetken jähmettynyt, viimeistele koristelu pähkinä- ja suklaarouheella.

1 dl
Kuohukermaa
2 dl
Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella)
1/2 dl
pähkinärouhetta
20 g
suklaata rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 28.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

452

1893

30,5 g

13,0 g

36,9 g

28,9 g

1,9 g

7,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 dl Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli