Pähkinä-suklaakakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Leivo mehevä suklaakakku ja tee sille herkullinen suklaakuorrute, jossa maistuu pähkinä-suklaalevite eli tutummin nutella. Rouhi pinnalle suklaata ja pähkinöitä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 gtummaa suklaata
200 gmargariinia
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

1 dlkuohukermaa
2 dlpähkinä-suklaalevitetettä (nutella)

Koristelu

1/2 dlpähkinärouhetta
20 gsuklaata rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaapalat margariiniin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    200 gmargariinia
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Nostele lopuksi jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma. Sekoita pähkinä-suklaalevite kermaan. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Kun kuorrute on hetken jähmettynyt, viimeistele koristelu pähkinä- ja suklaarouheella.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    2 dlpähkinä-suklaalevitetettä (nutella)
    1/2 dlpähkinärouhetta
    20 gsuklaata rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 dl Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä