Pähkinä-suklaakakku
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo mehevä suklaakakku ja tee sille herkullinen suklaakuorrute, jossa maistuu pähkinä-suklaalevite eli tutummin nutella. Rouhi pinnalle suklaata ja pähkinöitä.
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | pähkinä-suklaalevitetettä (nutella) |
| Koristelu | |
| 1/2 dl | pähkinärouhetta |
| 20 g | suklaata rouhittuna |
- 1.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaapalat margariiniin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Nostele lopuksi jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
- 3.
Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma. Sekoita pähkinä-suklaalevite kermaan. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Kun kuorrute on hetken jähmettynyt, viimeistele koristelu pähkinä- ja suklaarouheella.
Pähkinä-suklaakakku
arvosana4/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Leivo mehevä suklaakakku ja tee sille herkullinen suklaakuorrute, jossa maistuu pähkinä-suklaalevite eli tutummin nutella. Rouhi pinnalle suklaata ja pähkinöitä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kuorrutus | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | pähkinä-suklaalevitetettä (nutella) |
Koristelu | |
| 1/2 dl | pähkinärouhetta |
| 20 g | suklaata rouhittuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaapalat margariiniin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 200 g margariinia - 2
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Nostele lopuksi jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma. Sekoita pähkinä-suklaalevite kermaan. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Kun kuorrute on hetken jähmettynyt, viimeistele koristelu pähkinä- ja suklaarouheella.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 2 dl pähkinä-suklaalevitetettä (nutella) 1/2 dl pähkinärouhetta 20 g suklaata rouhittuna
Ravintosisältö
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,9 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,9 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 dl Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























