Pähkinä-suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pähkinäsuklaakakku

Pähkinä-suklaakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Suklaan ystävän kakussa on tummaa suklaata, kaakaojauhetta ja pähkinä-suklaalevitettä. Pähkinä-suklaakakku maistuu kahvipöydässä.

Ainekset

200 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

kuorrutus

1 dl
Kuohukermaa
2 dl
Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini. Lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

200 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne sekoittaen vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3

Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon pähkinä-suklaalevite. Anna jäähtyä ja levitä kuorrutus kakulle.

1 dl
Kuohukermaa
2 dl
Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1168

279

11,9 g

6,4 g

35,6 g

27,7 g

1,3 g

6,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Margariinia,

1 tl Leivinjauhetta,

2 dl Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli