Halkaise ruusukaalit, paloittele porkkanat, paprika ja lanttu. Lohko sipulit, huuhtele kikherneet siivilässä. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hyvin pesty sitruuna. Puolita chili. Pane kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan. Kuumenna kasviliemi, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki. Kaada liemi kasvisten päälle, peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Tarjoa couscousin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
325
78
1,3 g
0,2 g
10,5 g
8,8 g
4,3 g
2,7 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Chili,
Kanelitankoa,
1 tl Juustokuminaa,
1 tl (savu)paprikajauhetta,
0,5 tl Kurkumaa,
1 tl Inkivääriä,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli