Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvistagine

Kasvistagine

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tagine on sekä marokkolainen padassa valmistettu ruoka että padan nimi.

Ainekset

400 g
Ruusukaalia
3 kpl
Porkkanaa
300 g
Lanttua
1 kpl
Paprika
4 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Punasipulia
1 kpl
(290 g) kikherneitä
1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Chili

haudutusliemi

5 dl
Kasvislientä
1 - 2 kpl
Kanelitankoa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1/2 tl
Kurkumaa
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia tai hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise ruusukaalit, paloittele porkkanat, paprika ja lanttu. Lohko sipulit, huuhtele kikherneet siivilässä. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hyvin pesty sitruuna. Puolita chili. Pane kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan. Kuumenna kasviliemi, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki. Kaada liemi kasvisten päälle, peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Tarjoa couscousin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

78

325

1,3 g

0,2 g

10,5 g

8,8 g

4,3 g

2,7 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Chili,

Kanelitankoa,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl (savu)paprikajauhetta,

0,5 tl Kurkumaa,

1 tl Inkivääriä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli