Kasvistagine

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tagine on sekä marokkolaisen kannellisen savipadan että padassa valmistetun ruoan nimi. Kasvikset haudutetaan mausteisessa liemessä ja tarjotaan couscousin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gruusukaalia
3 kplporkkanaa
300 glanttua
1 kplpaprika
3 kplpunasipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 kplchili
230 g(1 prk 380/230 g) kikherneitä

Haudutusliemi

5 dlkasvislientä
2 kplkanelitankoa
1 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlkurkumaa
1 tljauhettua inkivääriä
1 tlsuolaa
1 rklsiirappia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Halkaise ruusukaalit, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Huuhtele, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Pese ja viipaloi sitruuna. Puolita chili. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä.

    MääräAinesosa
    400 gruusukaalia
    3 kplporkkanaa
    300 glanttua
    1 kplpaprika
    3 kplpunasipulia
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
    1 kplchili
    230 g(1 prk 380/230 g) kikherneitä
  3. 3

    Siirrä kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan.

  4. 4

    Valmista haudutusliemi. Kuumenna kasviliemi kattilassa, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki.

    MääräAinesosa
    5 dlkasvislientä
    2 kplkanelitankoa
    1 tljuustokuminaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlkurkumaa
    1 tljauhettua inkivääriä
    1 tlsuolaa
    1 rklsiirappia
  5. 5

    Kaada liemi kasvisten päälle ja peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoa tagine esimerkiksi couscousin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl kanelitankoa, 1 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 30.9.2025

Samankaltaisia reseptejä