Halkaise ruusukaalit, paloittele porkkanat, paprika ja lanttu. Lohko sipulit, huuhtele kikherneet siivilässä. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hyvin pesty sitruuna. Puolita chili. Pane kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan.
Kuumenna kasviliemi, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki.
Kaada liemi kasvisten päälle, peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.
Tarjoa couscousin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
548
2,0 g
0,3 g
17,5 g
9,5 g
6,5 g
6,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 kpl Kanelitankoa,
1 tl Juustokuminaa,
1 tl Inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli