Kasvistagine
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tagine on sekä marokkolaisen kannellisen savipadan että padassa valmistetun ruoan nimi. Kasvikset haudutetaan mausteisessa liemessä ja tarjotaan couscousin kanssa.
| 400 g | ruusukaalia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 1 kpl | paprika |
| 3 kpl | punasipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | chili |
| 230 g | (1 prk 380/230 g) kikherneitä |
| Haudutusliemi | |
|---|---|
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | siirappia |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Halkaise ruusukaalit, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Huuhtele, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Pese ja viipaloi sitruuna. Puolita chili. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä.
- 3.
Siirrä kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan.
- 4.
Valmista haudutusliemi. Kuumenna kasviliemi kattilassa, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki.
- 5.
Kaada liemi kasvisten päälle ja peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoa tagine esimerkiksi couscousin kanssa.
Kasvistagine
Tagine on sekä marokkolaisen kannellisen savipadan että padassa valmistetun ruoan nimi. Kasvikset haudutetaan mausteisessa liemessä ja tarjotaan couscousin kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | ruusukaalia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 1 kpl | paprika |
| 3 kpl | punasipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | chili |
| 230 g | (1 prk 380/230 g) kikherneitä |
Haudutusliemi | |
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | siirappia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Halkaise ruusukaalit, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Huuhtele, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Pese ja viipaloi sitruuna. Puolita chili. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä.
Määrä Ainesosa 400 g ruusukaalia 3 kpl porkkanaa 300 g lanttua 1 kpl paprika 3 kpl punasipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna 1 kpl chili 230 g (1 prk 380/230 g) kikherneitä - 3
Siirrä kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan.
- 4
Valmista haudutusliemi. Kuumenna kasviliemi kattilassa, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki.
Määrä Ainesosa 5 dl kasvislientä 2 kpl kanelitankoa 1 tl juustokuminaa 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl kurkumaa 1 tl jauhettua inkivääriä 1 tl suolaa 1 rkl siirappia - 5
Kaada liemi kasvisten päälle ja peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoa tagine esimerkiksi couscousin kanssa.
Ravintosisältö
132
Energiaa kcal
552
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,7 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
132
Energiaa kcal
552
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,7 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl kanelitankoa, 1 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























