Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalevi Kouvonen (vas.) ja Jorma Kero tutustuivat jo 1970-luvulla työelämässä.

Rusinapullaystävyyttä: "Arvomme ja huumorintajumme sopivat yhteen"

Teksti:
Heidi Hänninen ja Mimosa Misikangas
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Kalevi Kouvosen ja Jorma Keron pitkäaikaisessa ystävyydessä pääosassa ovat ilo ja hauskat hetket.

Luottamus on hyvän ystävyyssuhteen tärkein raakaaine, uskovat pitkäaikaiset ystävykset Kalevi Kouvonen, 67, ja Jorma Kero, 70.

"Voi luottaa siihen, että puhuttu asia on totta eikä kyliltä kuulu juoruja. Jos luottamusta ei ole, ystävyyttä on vaikea ylläpitää", Kero sanoo.

Miehet tutustuivat nelisenkymmentä vuotta sitten työelämässä. Tuolloin he toimivat aidan eri puolilla, toinen ostajan ja toinen myyjän edustajana. Eläkkeelle jäämisen jälkeen aita kaatui kokonaan, ja tuttavuus vahvistui todelliseksi ystävyydeksi.

Seitsemän viime vuoden ajan Kouvonen ja Kero ovat kävelleet joka viikko yhdessä. Puolitoista tuntia kestävän lenkin aikana edetään noin kahdeksan kilometrin vakioreitti Etelä-Helsingissä.

"Lenkin aikana ehtii sopivasti päivittää viikon kuulumiset ja kysyä tarvittaessa toisen mielipidettä itseä askarruttaviin asioihin. Usein liikuntahetki ystävän kanssa on koko viikon kohokohta", miehet kertovat.

Kouvosen ja Keron välinen ystävyys on valtaosin täynnä iloa ja hauskoja hetkiä, eli rusinat poimitaan pullasta. Keskinäisiä kärhämiä ei ole ollut. Vaikka kummallakin miehellä on paljon tuttavia ja kavereita, toista yhtä läheistä ja arvokasta ystävää ei tule mieleen.

"Jonkun ihmisen kanssa arvot ja huumorintaju vain sopivat yhteen", Kouvonen kuvailee ja jatkaa: "Kun Jorma kertoo vitsin, se ei ole pelkästään vitsi, vaan tarinassa on aina sopivasti älykkyyttä mukana."

Näin ystävyys kestää vuosikymmeniä

Haluatko, että ystävyytesi kestää läpi elämän? Leena Airaksinen, Renja Cantell, Mirjam Fagerström ja Irja Esala antavat videolla viisi vinkkiä, joiden avulla ystävyyden saa säilymään läpi vuosien. He ovat olleet ystäviä jo yli 70 vuotta.

Lisää aiheesta