Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nina ja hänen ukkinsa Aku Eronen kuuluvat perheen yhteiseen WhatsApp-ryhmään, jossa viestejä vaihdetaan useita kertoja viikossa.

Somevaari Aku Eronen pitää kännykällä yhteyttä pojantyttäreensä Ninaan

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 29.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
"Somevaari" Aku Eronen ja hänen pojantyttärensä Nina Eronen ovat molemmat aktiivisia älypuhelimen käyttäjiä.

Nina Eronen, 14, lapsenlapsi:

”Soittelen kavereille ja käytän Snapchatia ja Instagramia, ja välillä Youtubea. Melkein joka päivä julkaisen kuvia tai päivitän päivästäni yksityisesti kavereille. Kuuntelen myös puhelimella musiikkia, mutta meillä on ukin kanssa varmaan vähän eri musiikkimaku…

On ihan positiivista, että ukki on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Välillä minulle tulee päänsärkyä, jos olen liikaa puhelimella. Silloin pidän hetken taukoa.”

Aku Eronen, 65, ukki:

”Älypuhelin helpottaa elämää, kun ei tarvitse ajella hoitamassa asioita. Luen uutisia, seuraan ja päivitän somekanavia, varaan lippuja ja maksan laskuja.

Meillä on viiden hengen perheryhmä WhatsAppissa. Puhelin lähentää, kun voi pitää yhteyttä, vaikka välimatkaa pojan perheeseen on noin 90 kilometriä.

Kuuntelen lempimusiikkiani Spotifysta ja Youtubesta ja teen soittolistoja.

Kun keskustelen ihmisten kanssa kasvotusten, laitan puhelimesta äänet pois ja olen läsnä. Olen myös poistanut äänihälytyksen sovelluksista. Näin puhelimeni ei kilkata ja häiritse kaiken aikaa. Katson uudet päivitykset itselleni sopivana aikana.

Olen tietoisesti opetellut sellaisen puhelinkulttuurin, ettei se olisi orjuuttava vaan palveleva väline.”

Erosen Twitter-tileillä (Somevaari ja Aku News) on liki 170 000 seuraajaa.

Lue myös

Lisää aiheesta