Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

”Tukka syttyi tuleen”, ”Peruukki tippui lautaselle”… Yhteishyvän lukijat paljastivat pikkujoulumokansa

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
iStock, Reetta Kyttä / iStock
Julkaistu: 9.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Nolasitko itsesi firman pikkujouluissa? Et ole takuulla ainoa! Rento yhdessäolo ja anteliaat tarjoilut voivat johtaa toisinaan myös mokailuihin. Sen tietävät ainakin Yhteishyvän lukijat.

Pikkujoulut ovat hyvä tilaisuus tutustua paremmin työkavereihin ja juhlia varsinaista joulua railakkaammin. Aina kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin on suunniteltu. Yhteishyvän lukijat paljastivat verkkokyselyssä noloimpia mokailujaan sekä koomisia hetkiä, joita ovat olleet mukana todistamassa.

Korkkarit kattoon

Osalle myös juhla-asut ja toisten ihmisten toilailut ovat aiheuttaneet pikkujouluillan aikana hämmentäviä tilanteita.

”Tanssitin työkaveria, kun hän yhtäkkiä vetäisi kellohameensa ylös ja pääni yli.”

”Kaveri tuli vessasta ja sillä roikkui pitkä pala vessapaperia housuista takana vyötärön kohdalla. Paperia oli käytetty.”

”Peruukki tippui ruokalautaselle.”

”Leikkasin duunikaverin kravatin saksilla puoliksi."

”Kaverin pikkuhousut jäivät ravintolan narikkaan. Ravintola julkaisi niistä kuvan somessa.”

”Vyö unohtui kotiin ja housut putosivat jalasta.”

”Yksissä juhlissa miespuolinen haki tanssiin. Hän lähestyi kynttilän kanssa takaani, jolloin sytytti pitkät hiukseni tuleen. Sitä mokaa en koskaan unohda eikä apuun saapuneetkaan.”

Pomoille asiaa

Kielen kantimet olivat kyselyn mukaan höllänneet joillain toivottua enemmän. Moni vastaajista kertoi katuneensa puheitaan jälkikäteen.

”Läpsytin ison pomon takapuolta rumpuna, kun luulin sen olevan ystäväni.”

”Työkaveri puristi osastonjohtajaa kravatista ja sanoi ’Vikise sika!’”

”En tunnistanut yhtä johtajaa ja istuimme vierekkäin illallispöydässä. Kysyin, onko hän kauan ollut tässä talossa. Nolotti jälkeenpäin.”

”Pyysin palkankorotusta pikkujouluissa.” ”Lirkuttelin hauskannäköiselle miehelle, kunnes ystäväni kertoi, että hän on firman pääjohtaja.”

Eksymisiä

Juhlapaikalle löytäminen oli osalle lukijoista jo puoli voittoa. Kotiin asti pääseminen juhlien jälkeen ei ollut sekään itsestään selvää.

”Uuden organisaatiomme pikkujoulut olivat minulle vieraassa paikassa. Hakeuduin juhlapaikalle, enkä aluksi ihmetellyt kummemmin, että en tuntenut väestä ketään. Kun sitten hokasin, että olen väärässä paikassa, hipsin huomaamattomasti eteiseen ja ulos etsimään oikeaa paikkaa.”

”Tuttava heräsi Tallinnasta, vaikka pikkujoulut olivat Pärnussa.”

”Baari-illan jälkeen kollega oli kävellyt viisi kilometriä vastakkaiseen suuntaan missä kotinsa oli.”

Viisasten juoma

Yleisimmin lukijoiden paljastamat mokat liittyivät juhlajuomien liialliseen nautiskeluun. Monille seuraavan aamun huonovointisuus oli jäänyt mieleen sellaisenaan katumusta tuottamaan, mutta muitakin toilailuja listattiin.

”Työkaveri nuukahti jouluruokaa syödessään pöydän ääreen ja iski päänsä suoraan haarukkaan.”

”Otin lämmikettä yhdessä työpaikassa pikkujouluissa pilkillä niin paljon, että torkahdin lammen jäälle, enkä päässyt jatkopaikkaan ruokailemaan.”

”Olin työporukan kanssa syömässä ja olin ottanut muutaman alkoholiannoksen. Minulla oli niin hauskaa, että vahingossa pissasin housuun. Niin noloa. Riensin vessaan putsaamaan itseäni ja toivoin, ettei kukaan huomannut. Onneksi mekko oli musta ja sukkahousut halvat.”

Lue myös