Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vie tonttuovi uudelle tasolle – tämän joulun hitti on syötävä pipariovi!

Teksti:
Reeta Kukkola
Kuvat:
Anna Huovinen, Anna Huovinen ja Kreeta Kukkola
Julkaistu: 23.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Herkullisen suloinen tonttuovi koristaa vaikka kirjahyllyssä tai lipaston päällä. Katso ohjeet piparioven tekoon.

Kun viime vuonna tonttuovi asetettiin lattianrajaan, voi piparioven puolestaan nostaa vaikka keittiön pöydälle tai piirongin päälle. Aseta halutessasi led-kynttilä tai jouluvalot valmiin piparioven taakse tuomaan kotiin lisää jouluista loistetta.

Tarvitset:

  • piparkakkutaikinaa

  • sokeria

  • sokerikuorrutetta

  • makeisia

  • tomusokeria (koristeeksi)

Teko-ohje:

1. Leikkaa paperista oven kaavat.

2. Aseta kaavat kaulitun taikinan päälle ja leikkaa osat veitsellä irti.

3. Paista osat ja anna niiden jäähtyä. Sulata sokeria ja sivele sitä räystäslautojen taakse ja liimaa laudat taloon kiinni. Kiinnitä samoin sydän, postilaatikon jalka, laatikko ja viimeiseksi kansi.

4. Valmista valkoinen sokerikuorrute ja laita se pakastepussiin, jonka kulmaan leikataan pieni reikä. Voit myös käyttää valmista sokerikuorrutetta. Koristele piparit.

Klikkaa tästä pikeerin ohjeeseen!

5. Pursota vihreällä sokerikuorrutteella jouluvalojen johto kiemurtelemaan katonharjalle ja seinälle. Kiinnitä kuorrutteella punaisia ja vihreitä karkkeja vuorotellen hehkulampuiksi. Anna koristeiden kuivahtaa kunnolla.

6. Sulata sokeria pannulla ja sivele sitä reilusti seinäpalan alareunaan. Kiinnitä maapala niin, että seinä seisoo sen päällä 90 asteen kulmassa. Sivele sokeria oven oikeaan reunaan ja alareunaan ja kiinnitä se paikoilleen hieman raolleen. Kasta vielä tontun varpaat sokerissa ja paina se oven taakse seisomaan.

7. Kun kiinnitykset ovat jähmettyneet, nosta ovi varovasti pystyyn ja voit vielä koristella pihaa jatkamalla sinne valonauhaa ja ripottelemalla päälle tomusokeria.

Katso myös