Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mango-lohiceviche

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Nosta tapascopullo pöytään tulisemman maun ystäville. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii raikkaana alkupalana nachojen kanssa.

Ainekset

300 g
lohifileetä
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
mango
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
punasipuli (pieni)
300 g
lohifileetä
2

Yhdistä limenmehu, tapasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
mango
1 kpl
ruukku korianteria
4

Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa maissilastujen kanssa.

Vinkki: Voit korvata tapascon tuoreella chilillä. Kokeile ruisnappeja cevichen kaveriksi nachojen sijaan. Mahdollinen ylijäänyt ceviche maistuu seuraavana päivänä leivän päällä, lettujen kanssa tai ruokaisassa salaatissa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

116

485

5,4 g

1,0 g

7,9 g

5,1 g

1,4 g

7,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl tabascoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli