Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halpa ja nopea ateria: Näin puurohullu tuunaa herkkuruokansa

Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.2.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Puuro on nopea ja terveellinen vaihtoehto – ja tällä hetkellä trendikäskin. Valeria Vegis herkuttelee erilaisilla puuroilla viikoittain.

Valeria Vegiksen sängyssä Helsingissä on outo rakennelma. Tyynyt on viety yhteen kasaan, ja niiden ympärille on kiedottu peitto. Viritelmän uumenissa hautuu tattaripuuro.

"Teen tattaripuuron aina samalla tavalla kuin äitini ja mummoni", Virosta kotoisin oleva Vegis kertoo.

Hänestä on mukavaa jatkaa suvun perinteitä, vaikka modernia teknologiaakin olisi tarjolla. Vegiksellä on keittiössään haudutuskeitin, jolla pystyy valmistamaan puuroa vaikka yön yli.

Höysteeksi marjasurvosta ja kuivattuja hedelmiä

Vegis on tottunut lapsesta saakka syömään puuroa ja herkuttelee eri versioilla viikoittain kotona. Hän käyttää sekä luomu- että tavallisia hiutaleita. Monesti hän höystää puuronsa pakastetulla marjasurvoksella.

"Kaurapuuroon laitan jo keittovaiheessa kuivattuja, pilkottuja aprikooseja, viikunoita tai marjoja. Se on tosi hyvää. Koiratkin saavat osansa, jos puuro on veteen tehty", puurohullu kertoo.

Puuro on halpa, nopea ja terveellinen vaihtoehto – ja tällä hetkellä trendikäskin. Jyvistä tehty tattaripuuro on Vegiksen suursuosikki.

"Siitä voi tehdä kunnon aterian, kun panee sekaan vaikka kuivattua sienirouhetta tai paistettua kanan maksaa."

Mikä on sinun suosikkipuurosi? Jätä kommentti!