Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhani Tamminen: "Ruoanlaittokin on joukkuelaji"

Teksti:
Lena Nelskylä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 15.3.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Ruoka on paljon muutakin kuin ravintoa. Kysyimme, millainen on Juhani Tami Tammisen ruokafilosofia.

"Ruoka merkitsee minulle nautintoa, ja näillä maileilla se on ihan ykkösnautinto elämässä. Vuodet ulkomailla ovat opettaneet moniruokaiseksi, mutta ennen kaikkea olen intohimoinen kalamies. Syön kalaa kolme–neljä kertaa viikossa, kesäisin kalastan.

Ruokaostoksilla panostan laatuun. Kotimaisuutta buustaan aina, kun mahdollista. Vakiokauppani on S-market Majakkaranta Hirvensalossa, lisäksi asioin tietenkin Turun kauppahallissa. Hinnalla ei ole ruokakaupassa merkitystä.

Ruokapöytääni kutsun mieluusti vieraita. Mari-vaimoni on hyvä kokki, joten kynnys lähteä ravintolaan on korkea. Olemme kiireisiä yrittäjiä, mutta yritämme syödä illalla yhdessä. Minä valmistan kalat, hän hoitaa kaiken muun. Periaatteenani on hyvä joukkuepeli, jossa jokainen hoitaa sen, minkä parhaiten osaa eikä sähellä mitä sattuu.

Nautin, kun saan syödä illallisen hyvässä seurassa, mutta lounaan syön mieluusti itsekseni. Kiva, kun on kannattajia, mutta lounaan haluan pitää privaattina hengähdyshetkenä.

Suurin ruokaan liittyvä oivallukseni on, etten voi syödä enää kuin ammattilaisaikoinani, jolloin ei tarvinnut huolehtia kaloreista. Olen parhaillaan dieetillä ja treenaan päivittäin. Tarkoituksenani on päästä juhannukseen mennessä vanhaan pelipainooni, 92 kiloon."

Juhani Tamminen
pitkän linjan kiekkomies ja yrityskouluttaja