Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laulaja Irina: "Liika kikkailu ei tee hyvää ruoalle"

Teksti:
Minna Nevalainen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Irina aloittaa aamunsa aina puurolla, johon tulee marjoja ja raejuustoa.

"Ruoka merkitsee minulle sekä nautintoa että polttoainetta. En syö punaista lihaa. Jo lapsena isovanhempieni maatilalla lehmät olivat minulle ystäviä. Ei niitä voinut syödä. Nyt ruokavalioni koostuu kalasta, kanasta, kasviksista ja riistasta. Hirvenlihaa saamme appiukolta.

Ruokaostoksilla panostan kauppaan, josta saan kaiken tarvitsemani. Ostan mielelläni kotimaista tai luomua. Leivän leivon monesti itse. Olen perheemme sämpylämestari.

Ruokapöytääni kutsun vieraita syömään. Teemme kasvishampurilaisia tai lohikeittoa. Grillaamme wingsejä, täytettyjä herkkusieniä ja kasviksia.

Nautin, kun saan syödä ajan kanssa ja kun kumpikaan lapsistani ei roiku lahkeessa. Silloin voin ruokailla rauhassa ja selata samalla lehteä. Keikkamatkoilla iloitsen, kun saan mennä syömään johonkin kivaan ravintolaan.

Suurin ruokaan liittyvä oivallukseni on se, että liika kikkailu ei tee ruoalle hyvää. Parhaat asiat tulevat helposti. Kuten vaikka aamupuuroni, johon laitan marjoja ja raejuustoa. Aloitan sillä aamuni, olinpa sitten kotona tai hotellissa."

Irina
laulaja