Pullataikinaan käytetään maitoa, vettä tai vesi-maitoseosta. Ruokaleipiin sopivat esimerkiksi vesi, maito, piimä tai kasvisten keitinliemet. Jauhojen osalta pullataikinaan käytetään yleensä erikoisvehnäjauhoja. Ruokaleipiin voi käyttää vehnä-, hiivaleipä-, graham- ja ruisjauhoja sekä ruis-, kaura-, vehnä- ja ohrahiutaleita. Täysjyvävalmisteet ja siemenet ovat terveellisiä, mutta niiden sitkoaines on heikompaa kuin vehnäjauhojen. Jotta leivonnaisista tulisi hyvärakenteisia, lisää taikinoihin myös vehnäjauhoja.
Sokeria käytetään leivonnassa tavallisesti maun antajana, mutta pieni määrä sokeria taikinassa edistää myös hiivan toimintaa ja antaa leivonnaiselle paistamisen aikana ruskettuessaan väriä.
Kananmuna tukee pullataikinan rakennetta sekä antaa leivonnaisille hyvän maun ja värin. Sitä käytetään usein myös voiteluun.
Suola auttaa taikinaa pysymään kasassa ja antaa sille makua.
Rasva antaa leivonnaisille makua ja parantaa säilyvyyttä. Hiivataikinoihin pehmeä margariini tai voi lisätään sulattamatta alustamisen loppuvaiheessa. Myös juokseva margariini ja öljy sopivat leivontaan. Jos voin tai margariinin korvaa öljyllä, sitä kannattaa käyttää vähemmän, sillä öljy on 100 prosenttisesti rasvaa.