Luomufani satsaa hyvinvointiin - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luomufani satsaa hyvinvointiin

Luomufani satsaa hyvinvointiin

Iris Aro ostaa luomuna kaiken, minkä pystyy.

Jaa Somessa
Teksti
Marika Harjumaa
Kuvat
SOK

Tehosekoittimeen lentää marjoja, lehtikaalia, avocadoa, oliiviöljyä, pähkinöitä ja parsakaalia, kun Iris Aro valmistaa päivittäistä smoothietaan. Kaikki ainesosat ovat luomua.

"Ostan luomuna kaiken, minkä pystyn. Minulle se on eettinen valinta. Panostan myös kotimaisiin tuotteisiin", Aro kertoo.

Hän on aina pohtinut ruoan tuotantotapoja ja jätti lihansyönnin jo teini-ikäisenä. Kun luomu tuli markkinoille, Aro alkoi heti ostaa sitä.

"Luomu on luonnollinen tapa tuottaa ravintoa, ja se on eläimiä sekä luontoa kohtaan reilua. Uskon myös, että luomu on ravinteikkaampaa ja terveellisempää ruokaa kuin kemikaaleilla tuotettu."

Tutut ihmettelevät, miten duunarilla on varaa täyttää ostoskori luomulla.

"En ajattele taloudellista satsausta. Ymmärrän, miksi luomu on kalliimpaa, ja minulle on okei maksaa laadukkaasta ruoasta."

Aro muistuttaa, että luomussakin pätee kysynnän ja tarjonnan laki: mitä enemmän luomua ostetaan, sitä halvemmaksi se tulee. Hinnat ovatkin tulleet ilahduttavasti alas ja lähi-S-marketin valikoima laajentunut rutkasti.

"Luomun huomaa myös maussa. Esimerkiksi kananmunista pystyn heti maistamaan, ovatko ne luomua vai ei."

Julkaistu: 30.9.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa