Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näyttelijä Laura Malmivaara: "En voisi ikinä luopua pastasta"

Teksti:
Tiina Leppiniemi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Laura Malmivaara ei selviäisi lapsiperheen arjesta ilman tuoreita riisipiirakoita.

"Ruoka merkitsee minulle tyytyväisyyttä siitä, että ihmiset ympärilläni saavat syötävää. Meidän perheessämme lautaselle kuuluu aina vihreää. Se on periaate.

Lapsuudenkodissani on ruoka valmiina, kun menen käymään. Siitä tulee turvallinen olo. Äitini on hyvä kokki. Hän käyttää puhtaita ja tuoreita aineksia. Samaa olen toteuttanut omassa elämässäni. Syön enimmäkseen kalaa ja kasviksia.

Käyn ruokaostoksilla joka päivä. En osaa ostaa varastoon. Valitsen kotimaista ja luomua, vaikka se on vähän kalliimpaa. Eineksiä en osta, paitsi nakkeja. Pastasta en voisi ikinä luopua. Joinain päivinä syön vain pastaa ketsupilla.

Kokkina olen tosi huono, mutta opettelen koko ajan. Minulta puuttuu maustamisen taito ja kärsivällisyys keittiössä. Arvostan nopeita ja helppoja reseptejä. Kiireessä sävellän lennossa. En olisi selvinnyt elämästä ilman tuoreena myytäviä riisipiirakoita, niitä lapset syövät autossa.

Nautin, kun syömme perheen kesken perunaa ja kalaa ja kaikki malttavat olla siinä sen hetken. Silloin olen onnellinen. Tulee tunne, että on äitinä tehnyt tehtävänsä."

Laura Malmivaara
näyttelijä