Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Margus Tammpere, pääkokki, Sokos Hotel Viru, Tallinna

Pääkokki vinkkaa: Tällä aamiaissalaatilla lähtee nälkä

Teksti:
Akira Ahola
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Margus Tammpere vastaa Viru- ja Estoria-hotellien aamupalamenuista. Hän jos kuka tietää, millainen aamupala antaa päivälle hyvän startin.

"Jo nuorena kokkasin usein ystävilleni. Myös terveelliset elämäntavat ovat aina olleet minulle tärkeitä. Opiskelin ensin liikunnanopettajaksi, mutta tajusin, että kokin työ on se, mitä haluan tehdä sydämestäni.

Työskentelen Tallinnassa Viru- ja Estoria-hotellien sekä niiden yhteydessä olevan Merineitsi-ravintolan pääkokkina. Vastaan myös hotellivieraiden aamupalojen menuista. Menujen suunnittelussa painotan herkullisia makuja sekä tuoreita ja läheltä tulevia raaka-aineita.

Oikeanlainen aamupala antaa päivälle loistavan startin, pitää nälän poissa pitkään ja tuntuu hyvältä. Rohkaisen kokeilemaan aamupalalla myös lounaspöydästä tuttuja ratkaisuja."

Marguksen aamupalavinkit

  1. Syö aamupalaksi ruokaisa kananmuna-pekoni-avokado-salaatti. Se pitää nälän loitolla pitkään eikä nosta verensokeria liian nopeasti.
  2. Kokeile savustettuja kaloja, erityisesti tuoreiden vihannesten kaverina.
  3. Kruunaa pidemmän kaavan aamupala maustamattomalla jogurtilla. Lisää makua saat tuoreista mansikoista ja kourallisesta pähkinöitä.