Pääkokki vinkkaa: Tällä aamiaissalaatilla lähtee nälkä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääkokki vinkkaa: Tällä aamiaissalaatilla lähtee nälkä

Pääkokki vinkkaa: Tällä aamiaissalaatilla lähtee nälkä

Margus Tammpere, pääkokki, Sokos Hotel Viru, Tallinna

Margus Tammpere vastaa Viru- ja Estoria-hotellien aamupalamenuista. Hän jos kuka tietää, millainen aamupala antaa päivälle hyvän startin.

Jaa Somessa
Teksti:
Akira Ahola
Kuvat:
SOK

"Jo nuorena kokkasin usein ystävilleni. Myös terveelliset elämäntavat ovat aina olleet minulle tärkeitä. Opiskelin ensin liikunnanopettajaksi, mutta tajusin, että kokin työ on se, mitä haluan tehdä sydämestäni.

Työskentelen Tallinnassa Viru- ja Estoria-hotellien sekä niiden yhteydessä olevan Merineitsi-ravintolan pääkokkina. Vastaan myös hotellivieraiden aamupalojen menuista. Menujen suunnittelussa painotan herkullisia makuja sekä tuoreita ja läheltä tulevia raaka-aineita.

Oikeanlainen aamupala antaa päivälle loistavan startin, pitää nälän poissa pitkään ja tuntuu hyvältä. Rohkaisen kokeilemaan aamupalalla myös lounaspöydästä tuttuja ratkaisuja."

Marguksen aamupalavinkit

  1. Syö aamupalaksi ruokaisa kananmuna-pekoni-avokado-salaatti. Se pitää nälän loitolla pitkään eikä nosta verensokeria liian nopeasti.
  2. Kokeile savustettuja kaloja, erityisesti tuoreiden vihannesten kaverina.
  3. Kruunaa pidemmän kaavan aamupala maustamattomalla jogurtilla. Lisää makua saat tuoreista mansikoista ja kourallisesta pähkinöitä.
Julkaistu: 25.5.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa